ΑΘΗΝΑ
10:41
|
02.05.2024
Νέα παράταση στην εφαρμογή των αντικινήτρων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανοίγει σήμερα Τετάρτη η ειδική πλατφόρμα στην οποία γιατροί 10 ειδικοτήτων μπορούν να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους για ένταξη στον θεσμό του προσωπικού γιατρού.

Πρόκειται για μία λύση ανάγκης, προκειμένου να καλυφθούν οι πολίτες σε περιοχές στις οποίες δεν υπάρχει επάρκεια στις ειδικότητες της γενικής ιατρικής και της παθολογίας, όπως συμβαίνει κυρίως στην Αττική και λιγότερο σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.

Να σημειωθεί πώς απαιτούνται περίπου 500 ειδικοί γιατροί για να καλυφθούν με επάρκεια οι ανάγκες των κατοίκων του λεκανοπεδίου, όπου εντοπίζονται και οι περισσότερες ελλείψεις.

Σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη, σε λίγες ημέρες από τώρα, θα υπάρχουν κι άλλοι γιατροί στο σύστημα, «γι’ αυτό έχουμε πει στους πολίτες ότι δεν χρειάζεται -αν δεν βρίσκουν γιατρό τώρα- να πηγαίνουν να εγγραφούν σε γιατρό μακριά από την κατοικία τους. Και πιστεύουμε ότι προς τα τέλη Οκτωβρίου θα υπάρχει αυτή η πληθώρα των γιατρών για να διασφαλίσουμε την άνοδο από τα 4,5 εκατομμύρια πολίτες που είμαστε τώρα, μέχρι τα 6 εκατομμύρια», δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας.

Πηγές του Υπουργείου Υγείας επισημαίνουν στο iatropedia.gr, ότι δίνεται νέα παράταση στην εφαρμογή των «αντικινήτρων» ή αλλιώς «ποινών» σε όσους πολίτες δεν εγγραφούν στον προσωπικό γιατρό.

Η πρόσθετη συμμετοχή κατά ποσοστό 10%, σε φάρμακα και εξετάσεις, δεν θα εφαρμοστεί τελικά την 1η Δεκεμβρίου, καθώς -όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης– οι «ποινές» θα προχωρήσουν μόνο όταν το σύστημα μπορεί να παρέχει ικανό αριθμό γιατρών στους πολίτες.

Ωστόσο, τα κίνητρα (προτεραιότητα στον προγραμματισμό των επισκέψεων στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία κ.α.), θα ισχύσουν κανονικά.

«Τα κίνητρα ισχύουν. Τα αντικίνητρα που είναι η αυξημένη συμμετοχή, δεν θα ισχύσουν. Θα ισχύσουν μόνο όταν φτάσουμε σε ένα επίπεδο που η κάλυψη για γιατρούς θα είναι εύκολη και συνολική και ο άλλος από επιλογή δεν θα μπαίνει το σύστημα», είπε ο υπουργός Υγείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Θεσσαλονίκη: Σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Θεσσαλονίκη: Μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη πορεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα