ΑΘΗΝΑ
16:59
|
18.05.2024
Την συνέλαβαν οι αστυνομικοί στη ΓΑΔΑ όταν μετέβη συνοδεύοντας την κόρη της για συμπληρωματική κατάθεση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνελήφθη νωρίτερα σήμερα το απόγευμα η μητέρα της 12χρονης που κακοποιούνταν σεξουαλικά και την εξέδιδε ο 53χρονος Ηλίας Μίχος με ένταλμα που εκτέλεσαν αστυνομικοί καθώς φαίνεται πως προκύπτουν ενδείξεις εμπλοκής της στην υπόθεση κακοποίησης της κόρης της.

Το ένταλμα εκτελέστηκε ενώ η μητέρα είχε μεταβεί στη ΓΑΔΑ προκειμένου να συνοδεύσει την κόρη της για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση. Αυτοκίνητο της αστυνομίας είχε παραλάβει το παιδί και τη μητέρα από το σπίτι τους και στη ΓΑΔΑ της γνωστοποίησαν το ένταλμα σε βάρος της και τη συνέλαβαν.

Νωρίτερα, κρίθηκαν προφυλακιστέοι ο 53χρονος παιδοβιαστής και μαστρωπός Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος πιθανός συνεργός του Γιάννης Σοφιανίδης με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Αμφότεροι κρατούνται στη ΓΑΔΑ και ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν αύριο θα μεταφερθούν στις φυλακές των Γρεβενών ή της Τρίπολης.

Βιασμός 12χρονης

Είχε ειδοποιηθεί το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Ανώνυμο τηλεφώνημα από τις αρχές Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε σήμερα πως είχε δεχθεί η τηλεφωνική γραμμή στο «Χαμόγελο του Παιδιού» σε σχέση με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό.

Το Χαμόγελο του Παιδιού τόνισε πως η κλήση αγνώστου δεν τους έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία ώστε να υποστηρίξει συμβουλευτικά και να κατευθύνει τους οικείους ανήλικης που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από ενήλικο άνδρα.

To Χαμόγελο του Παιδιού»: Βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας η 27χρονη Αριστέα -  ertnews.gr

Ανέφερε πως άνθρωποι του Οργανισμού έδωσαν άμεσα τις απαραίτητες κατευθύνσεις και ζήτησαν να μιλήσουν και με το ίδιο το παιδί, όσο και με τους γονείς του ώστε να τους στηρίξουν.

«Το παιδί δεν ήθελε να μιλήσει και οι γονείς δεν επικοινώνησαν ποτέ με τη Γραμμή Βοήθειας και Υποστήριξης του Οργανισμού» αναφέρει «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Τόνισε δε πως πρότεινε στην οικογένεια να επικοινωνήσει με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ανηλίκων.

Ο Οργανισμός έχει ζητήσει να στηρίξει το παιδί, και μετά από σχετική σύσταση αναμένει την έγκριση και συναίνεση των γονέων και των αρμόδιων ανακριτικών υπαλλήλων προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η διαδικασία κατάθεσης της 12χρονης.

Στη συνέχεια, η 12χρονη μπορεί να υποστηριχτεί στο θεραπευτικό κέντρο «Το Σπίτι του Παιδιού», το πρώτο στην Ελλάδα Κέντρο Ημέρας για την εξατομικευμένη Παροχή Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε Παιδιά και Εφήβους, θύματα κάθε μορφής κακοποίησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουλάχιστον 50 νεκροί από πλημμύρες στο Αφγανιστάν

Η Τυνησία λέει ότι 23 μετανάστες αγνοούνται μετά την αναχώρηση τους με βάρκα για την Ιταλία

Οι φοιτητές της Χιλής απαιτούν από την κυβέρνηση να διακόψει τις σχέσεις με το Ισραήλ

Βίαιες διαδηλώσεις μαίνονται στη Νέα Καληδονία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα