ΑΘΗΝΑ
15:59
|
24.05.2024
«Ανάγκη να κινητοποιηθούν όλες οι παραγωγικές και πνευματικές δυνάμεις για την υποστήριξη του μαχόμενου στρατού», λέει ο πρόεδρος της ΚΕ του ΚΚ της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για μια νέα κατάσταση στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας, κάνει λόγο ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Γκενάντι Ζουγκάνοφ, αναφερόμενος στην «απροκάλυπτη είσοδο του ΝΑΤΟ» σε έναν ένοπλο αγώνα κατά της Ρωσίας, που απαιτεί αλλαγή της στρατηγικής και της τακτικής της ρωσικής ηγεσίας και του στρατού.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας αντιμετωπίζουν δύσκολες προκλήσεις. Έχουν γίνει πολλά λάθη και λανθασμένοι υπολογισμοί. Υπήρξε υποτίμηση των εχθρικών δυνάμεων» σημειώνει ο Ρώσος αξιωματούχος, επιρρίπτοντας ευθύνες σε τμήματα της στρατιωτικής ηγεσίας, προσθέτοντας όμως ότι απαιτείται εκτός από την κριτική και η στήριξή της.

Χρησιμοποιώντας ιστορικά παραδείγματα από το σοβιετικό παρελθόν, ο Ρώσος αξιωματούχος υπογραμμίζει ότι «δεν είναι ο στρατός που πολεμάει, αλλά η χώρα» και επισημαίνει ότι «μπροστά στην αυξανόμενη στρατιωτική απειλή για τη χώρα είναι ανάγκη να κινητοποιηθούν όλες οι παραγωγικές, πνευματικές και δημιουργικές δυνάμεις για την υποστήριξη του μαχόμενου στρατού».

«Είναι καιρός να κατανοήσουμε ότι νέες νίκες είναι δυνατές μόνο αν αλλάξει ριζικά η πορεία της χώρας προς τον σοσιαλισμό, τη δικαιοσύνη, την ισότητα και την πραγματική ευθύνη των αρχών και των πολιτών για τη χώρα τους», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΚΕ του ΚΚ της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καταλήγοντας ότι «το Κομμουνιστικό Κόμμα και οι αριστερές πατριωτικές δυνάμεις στη Ρωσία είναι πεπεισμένοι ότι ο λαός μας θα νικήσει τον ίδιο εχθρό που ήρθε σε μας και τον Ιούνιο του 1941 – τις ενωμένες δυνάμεις της επιθετικής Δύσης. Τότε, οι δυνάμεις αυτές καθοδηγούνταν από τη Γερμανία του Χίτλερ. Τώρα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και οι υποτελείς τους».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του του Προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Η κατάσταση στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας έχει αλλάξει δραματικά τελευταία. Ο στρατός του νεοναζιστικού καθεστώτος εξαπέλυσε αντεπίθεση. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, στη γέφυρα της Κριμαίας και οι καθημερινοί βομβαρδισμοί του πυρηνικού εργοστασίου της Ζαπορόζιε δείχνουν ότι οι παγκοσμιοποιητές δεν θα σταματήσουν μπροστά σε τίποτα για να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα μας.

Τώρα δεν υπάρχει μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση, αλλά ο πόλεμος των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους εναντίον της Ρωσίας από τα χέρια των φασιστοειδών του Μπαντέρα.

Οι δυτικές χώρες προμηθεύουν το εγκληματικό καθεστώς στην Ουκρανία με τα πιο σύγχρονα όπλα. Χρηματοδοτούν και εκπαιδεύουν μονάδες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Τα επιτελεία τους σχεδιάζουν και ελέγχουν τις επιχειρήσεις της νεοναζιστικής πολιτοφυλακής και τους παρέχουν πληροφορίες κατασκοπείας. Καθορίζουν επίσης στόχους για πλήγματα κατά ρωσικών στρατευμάτων, πόλεων και κωμοπόλεων στη Ρωσία.

Ειδικοί του ΝΑΤΟ κάθονται στα χειριστήρια των οπλικών συστημάτων ακριβείας. Χιλιάδες μισθοφόροι εμπλέκονται άμεσα στις μάχες. Οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι τους έχουν αναλάβει σχεδόν το σύνολο της χρηματοδότησης του καθεστώτος των Μπαντεριστών στην Ουκρανία. Διεξάγεται μια προπαγανδιστική και οικονομική μάχη εναντίον της Ρωσίας ως αναπόσπαστο μέρος του σύγχρονου υβριδικού πολέμου. Οι τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις είναι αναμφίβολα έργο των αμερικανικών και βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες ειδικεύονται εδώ και καιρό σε τέτοια εγκλήματα.

Η απροκάλυπτη είσοδος του ΝΑΤΟ στον ένοπλο αγώνα κατά της Ρωσίας είναι ένα ριζικά νέο φαινόμενο που απαιτεί αλλαγή της στρατηγικής και της τακτικής της κρατικής ηγεσίας και του στρατού, στρέφοντας ολόκληρη τη χώρα προς την εξασφάλιση της νίκης. Δεδομένου ότι οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, καθώς και οι περιοχές Χερσώνα και Ζαπορόζιε, έχουν επιστρέψει στη Ρωσία, σήμερα δεν πολεμάμε στην Ουκρανία, αλλά στα δικά μας εδάφη. Και αυτό είναι επίσης ένα νέο φαινόμενο. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι το καθήκον της απελευθέρωσης του λαού της Ουκρανίας από το νεοναζιστικό καθεστώς δεν έχει φύγει από το τραπέζι.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας αντιμετωπίζουν δύσκολες προκλήσεις. Έχουν γίνει πολλά λάθη και λανθασμένοι υπολογισμοί. Υπήρξε υποτίμηση των εχθρικών δυνάμεων. Οι υποσχέσεις της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας να περιορίσει σημαντικά την προμήθεια δυτικών όπλων στις γραμμές του μετώπου δεν έχουν εκπληρωθεί. Η κοινωνία εύλογα αναρωτιέται: γιατί; Παρεμπιπτόντως, ακόμη και οι αντίπαλοί μας εκπλήσσονται από αυτή την κατάσταση. Η ωραιοποίηση της κατάστασης, όπως γινόταν μέχρι τώρα, δεν οδήγησε ποτέ σε καλό. Τα αναδυόμενα προβλήματα αποσιωπήθηκαν ή αγνοήθηκαν αντί να αντιμετωπιστούν. Αυτή η στάση είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Θα ήταν, ωστόσο, εντελώς λάθος να επιρρίψουμε την ευθύνη για όλα αυτά τα προβλήματα μόνο στην τρέχουσα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Χρειάζονται όλη την υποστήριξη και τη βοήθεια που μπορούν να λάβουν. Και είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε μια αντικειμενική και αυστηρή αξιολόγηση σε εκείνους που καταστρέφουν την αμυντική ικανότητα της Ρωσίας εδώ και πολλά χρόνια.

Μιλάμε κυρίως για τον πρώην υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σερντίκοφ και την ομάδα του. Υπό τις διαταγές του καταστράφηκαν ένδοξες στρατιωτικές μονάδες, ακαδημίες και κολέγια με ιστορία αιώνων. Έφτασαν στο χείλος της καταστροφής ο τομέας της στρατιωτικής ιατρικής και επιστήμης. Το σύστημα ετοιμότητας κινητοποίησης υπονομεύτηκε με την πραγματική καταστροφή των γραφείων στρατολόγησης και κατάταξης. Ως αποτέλεσμα της ρευστοποίησης των στρατηγικών αποθεμάτων και της κλοπής των στρατηγικών προμηθειών, ο στρατός έμεινε σε μεγάλο βαθμό χωρίς τα απαραίτητα εν μέσω του αγώνα.

Η αμυντική βιομηχανία και η επιστήμη αποδυναμώθηκαν σημαντικά. Οι απερίσκεπτες και συχνά ανοιχτά καταστροφικές ιδιωτικοποιήσεις οδήγησαν στην εκκαθάριση πολλών στρατηγικά σημαντικών βιομηχανιών. Παρεμπιπτόντως, η διαδικασία εσκεμμένων πτωχεύσεων τέτοιων επιχειρήσεων συνεχίζεται και σήμερα.

Τη λύση πολλών προβλημάτων εφοδιασμού του στρατού που πολεμούσε αναγκάστηκε να αναλάβει η κοινωνία. Τιμή και έπαινος στα εκατομμύρια των πατριωτών σε όλες τις γωνιές της χώρας που ανέλαβαν την αγορά και παράδοση διαφόρων ειδών εξοπλισμού, τροφίμων, ρουχισμού, συσκευών νυχτερινής όρασης, UAV, φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού στον ενεργό στρατό. Αυτό όμως είναι άμεση ευθύνη του κράτους και των αρμόδιων φορέων του. Το 1941-1945, υπήρξε επίσης ένα ρεύμα δεμάτων από τα μετόπισθεν προς τους στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού στο μέτωπο. Αλλά όλα όσα ήταν απαραίτητα για το στρατό παρέχονταν πλήρως από το κράτος.

Τα τελευταία χρόνια έχουν ληφθεί διάφορα μέτρα για την ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων και της αμυντικής βιομηχανίας. Ωστόσο, η ζημιά που προκάλεσαν οι φιλελεύθεροι «μεταρρυθμιστές» και η «πέμπτη φάλαγγα» είναι τόσο μεγάλη που θα χρειαστούν χρόνια για να ξεπεραστεί. Η κοινωνία αναμένει ότι οι υπαίτιοι των σημερινών σοβαρών προβλημάτων του στρατού μας, οι οποίοι υπονόμευσαν προδοτικά την αμυντική του ικανότητα, θα τιμωρηθούν αυστηρά.

Τεράστια ζημιά στην πολεμική ετοιμότητα της Ρωσίας έχει γίνει από εκείνους που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη. Η μακροχρόνια πορεία καταστολής του πατριωτισμού, η εμφύτευση δυτικών «αξιών» ξένων προς το λαό μας, καθώς και οι κλεφτοεκλογές δεν θα μπορούσαν παρά να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες [που τώρα εμφανίζονται] με τη μορφή χιλιάδων νέων ανθρώπων που αποφεύγουν την επιστράτευση. Είναι απαραίτητο να κατηγορήσουμε όχι μόνο αυτούς, αλλά και όσους σκόπιμα μετέτρεψαν τη νεολαία μας σε κοσμοπολίτες χωρίς οικογένεια και φυλή.

Η καταστροφή του συστήματος της αρχικής στρατιωτικής εκπαίδευσης πριν από τη στρατολόγηση, η μετατροπή της DOSAAF σε εμπορική επιχείρηση, συνέβαλαν στη μείωση της αμυντικής ικανότητας της χώρας. [ΣΗΜ. Η DOSAAF ήταν ένα είδος προσκοπικής οργάνωσης της ΕΣΣΔ που εξοικείωνε τους νέους με την άμυνα της χώρας].

Στο πλαίσιο μιας στρατιωτικής σύγκρουσης με έναν άθλιο και ύπουλο αντίπαλο, γίνεται ακόμη πιο φανερό πόσο ανεξέλεγκτα έχουν γίνει προβλήματα όπως η διαφθορά και οι χαμηλοί μισθοί. Συμπεριλαμβανομένων και των τομέων της διασφάλισης της ασφάλειάς μας. Οι διεφθαρμένοι και οι φτωχοί είναι οι καλύτεροι στόχοι για δωροδοκία και παρακίνηση για προδοσία λόγω ιδιοτελών συμφερόντων. Σήμερα, αυτό χρησιμοποιείται ενεργά από εκείνους που μάχονται εναντίον μας μέσω της ληστρικής τρομοκρατίας και του σαμποτάζ.

Η όξυνση των εχθροπραξιών, η ανοιχτή είσοδος του ΝΑΤΟ στον πόλεμο με τη Ρωσία αποκάλυψε την παρουσία δυνάμεων που, από απερισκεψία ή σκόπιμα, εμποδίζουν την επίλυση των καθηκόντων που αντιμετωπίζει η χώρα και ο στρατός. Ένα μέρος της γραφειοκρατίας, ιδιαίτερα στον οικονομικό και χρηματοπιστωτικό τομέα, συμπεριφέρεται τόσο ήρεμα, σαν να μην υπάρχει κάποια ειδική στρατιωτική επιχείρηση, σαν να μην υπάρχει μετατροπή της ΕΣΕ σε πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας. Αυτό αρχίζει να αγγίζει τα όρια του σαμποτάζ. Είναι απαραίτητο στο εγγύς μέλλον να υιοθετηθεί ένας νόμος για την τιμωρία τέτοιων πράξεων, συμπεριλαμβανομένης της αδράνειας των αξιωματούχων σε καταστάσεις όπου πρέπει να ληφθούν επειγόντως υπεύθυνες αποφάσεις.

Σήμερα, όταν εκατοντάδες χιλιάδες μαχητές μας βρίσκονται σε θανάσιμο κίνδυνο πολεμώντας στο μέτωπο, η γραφειοκρατία των αξιωματούχων στα μετόπισθεν σημαίνει άμεση ή έμμεση συνενοχή με τους εχθρούς μας. Είναι καιρός οι αρχές να θυμηθούν σε ποιες σοβαρές συνέπειες οδήγησαν οι ήττες στον Ρωσοϊαπωνικό και στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο στις αρχές του 20ου αιώνα. Πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος, να πετύχουμε τη νίκη και να σώσουμε το κράτος μας από τη σύγχυση και την καταστροφή.

Μπροστά στην αυξανόμενη στρατιωτική απειλή για τη χώρα, η ενότητα της κοινωνίας είναι ζωτικής σημασίας. Δεν πρέπει απλώς να κινητοποιήσουμε τις στρατιωτικές εφεδρείες. Τα καθήκοντα της καταπολέμησης του μεγαλύτερου στρατιωτικού, οικονομικού και πολιτικού μπλοκ στον κόσμο δεν μπορούν να ανατεθούν μόνο στο στρατό. Είναι ανάγκη να κινητοποιηθούν όλες οι παραγωγικές, πνευματικές και δημιουργικές δυνάμεις της χώρας για την υποστήριξη του μαχόμενου στρατού.

Δεν είναι ο στρατός που πολεμάει, αλλά η χώρα. Το σύνθημα από όλες και από όλους πρέπει να είναι το σύνθημα των μεγάλων προγόνων μας: «Όλα για το μέτωπο! Τα πάντα για τη νίκη!» Ωστόσο, μια πραγματική ενοποίηση των κοινωνικών δυνάμεων μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν η πορεία [της χώρας] αλλάξει σε μια πορεία με κοινωνικό προσανατολισμό. Η δικαιοσύνη, η συλλογικότητα και η αλληλοβοήθεια είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι της κοινωνίας μας. Η καθιέρωση μιας προοδευτικής φορολογικής κλίμακας και η κατάργηση των αποφάσεων για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης είναι επείγουσα ανάγκη.

Η μάχη πρέπει να δοθεί όχι μόνο με τους εξωτερικούς εχθρούς, αλλά και με τους κύριους εσωτερικούς αντιπάλους της Ρωσίας: με τη διαχειριστική κρίση, την οικονομική καθυστέρηση, τη μαζική εξαθλίωση, τον κραυγαλέο κοινωνικό διχασμό, με την εγκληματική απληστία και την κλεφτική ανευθυνότητα της ολιγαρχίας, με τις ρωσοφοβικές και αντισοβιετικές ίντριγκες της «πέμπτης φάλαγγας» στον τομέα του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και της προπαγάνδας. Αυτή τη μάχη στον 20ό αιώνα την κέρδισε λαμπρά το σοβιετικό κράτος, έχοντας πραγματοποιήσει στο συντομότερο δυνατό χρόνο τον λενινιστικό-σταλινικό εκσυγχρονισμό, ο οποίος έβαλε τέλος στην εκμετάλλευση, τη φτώχεια, την ανεργία και τον αναλφαβητισμό και πραγματοποίησε την ταχεία εκβιομηχάνιση της οικονομίας. Τα εξαιρετικά ειρηνικά κατορθώματα του σοσιαλισμού έγιναν το θεμέλιο της νίκης μας ενάντια στην «καφέ πανούκλα» του Χίτλερ. Είναι καιρός να κατανοήσουμε όλοι το νόημα αυτού του ιστορικού μαθήματος και να συνειδητοποιήσουμε ότι νέες νίκες είναι δυνατές μόνο αν αλλάξει ριζικά η πορεία [της χώρας] προς το σοσιαλισμό, τη δικαιοσύνη, την ισότητα και την πραγματική ευθύνη των αρχών και των πολιτών για τη χώρα τους.

Η εμπειρία μας δείχνει την ανάγκη για μέγιστη συγκέντρωση των πόρων για αξιοπρεπή οργάνωση. Στον τελευταίο νικηφόρο πόλεμο, δημιουργήθηκαν τα Αρχηγεία της Ανώτατης Διοίκησης και στη συνέχεια η Κρατική Επιτροπή Άμυνας, τα οποία έγιναν τα κύρια διοικητικά όργανα. Μια τέτοια εμπειρία δεν μπορεί να αγνοηθεί. Στη σύγκρουση με τον γερμανικό ναζισμό κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ακόμη και μια εξ ολοκλήρου φιλελεύθερη χώρα όπως η Βρετανία ακολούθησε την οδό της εθνικοποίησης βασικών τομέων της οικονομίας. Υπό τις σημερινές δύσκολες συνθήκες, οι ζωτικοί τομείς της εθνικής οικονομίας πρέπει να επανέλθουν στον κρατικό έλεγχο.

Η εθνικοποίηση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, η μέγιστη δυνατή στήριξη της καινοτόμου ανάπτυξής της, η διάδοση της εμπειρίας των λαϊκών επιχειρήσεων, η κοινωνική προστασία των πολιτών, η δωρεάν και υψηλής ποιότητας ιατρική περίθαλψη και εκπαίδευση – αυτές είναι οι βάσεις των πρωτοβουλιών και των προτάσεών μας. Αυτό είναι το πρόγραμμα νίκης που πρέπει να υιοθετηθεί σε κρατικό επίπεδο. Χωρίς αυτό, θα είναι αδύνατο να δοθεί ένα συντριπτικό χτύπημα σε εκείνους που επιδιώκουν να καταστρέψουν τον ρωσικό κόσμο και να εξαλείψουν το κράτος που γέννησε από το πρόσωπο της γης.

Σε μια εποχή που η χώρα έχει ξεσηκωθεί για να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της, που εκατοντάδες χιλιάδες νέοι στέλνονται στο μέτωπο, όλοι πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να νικήσουν τον νεοναζισμό και τον μπαντεραϊσμό, πίσω από τους οποίους στέκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ΝΑΤΟικοί τους δορυφόροι.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα και οι αριστερές πατριωτικές δυνάμεις στη Ρωσία είναι πεπεισμένοι ότι ο λαός μας θα νικήσει τον ίδιο εχθρό που ήρθε σε μας και τον Ιούνιο του 1941 – τις ενωμένες δυνάμεις της επιθετικής Δύσης. Τότε, οι δυνάμεις αυτές καθοδηγούνταν από τη Γερμανία του Χίτλερ. Τώρα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και οι υποτελείς τους. Για την επιτυχία αυτού του αγώνα χρειαζόμαστε μια πλήρη συγκέντρωση όλων των πόρων και των πνευματικών μας δυνάμεων. Η ρωσική ηγεσία έχει την υποχρέωση να λάβει εξαντλητικά μέτρα για το σκοπό αυτό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προκλητική παραδοχή του Γιάννη Λαγού στο Εφετείο – «Δηλώνω ναζιστής»

Ρεκόρ στον Τουρισμό: «Εφχάριστο» Ελλάδα

Νέα επίθεση με μαχαίρι στην Κίνα-Οκτώ νεκροί και ένας τραυματίας

Αγιοποιείται 15χρονος «influencer του Θεού» από το Βατικανό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα