ΑΘΗΝΑ
16:06
|
25.04.2024
Η αναστάτωση ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, όταν η  πολιτεία Καρνατάκα απαγόρεσυε τη χρήση χιτζάμπ στους εκπαιδευτικούς χώρους, ξεσηκώνοντας τις διαμαρτυρίες της μουσουλμανικής κοινότητας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ζήτημα του δικαιώματος των μουσουλμάνων φοιτητριών να φορούν μαντήλα στις τάξεις, διχάζει το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, το οποίο παρέπεμψε το θέμα στον ανώτατο δικαστή, ο οποίος θα συστήσει ένα ανώτατο όργανο προκειμένου να εκδικάσει την υπόθεση.

Η αναστάτωση ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν η  νότια πολιτεία Καρνατάκα απαγόρευσε τη χρήση χιτζάμπ στους εκπαιδευτικούς χώρους, ξεσηκώνοντας τις διαμαρτυρίες της μουσουλμανικής κοινότητας που αποτελεί μια σημαντική μειονότητα στην Ινδία, αντιπροσωπεύοντας το 14% του πληθυσμού της 1 χώρας στο όπου οι Ινδουιστές αποτελούν την πλειοψηφία.

«Είναι μια διχασμένη ετυμηγορία. Η υπόθεση δεν έχει τελειώσει. Το θέμα έχει παραπεμφθεί στον προϊστάμενο της δικαιοσύνης που θα συγκροτήσει ανώτατο όργανο για την εκδίκαση. Αυτή είναι η πρόοδος που σημειώθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καρνατάκα», δήλωσε στο Al Jazeera ο Anas Tanwir, δικηγόρος που εκπροσωπεί τα κορίτσια των μουσουλμάνων.

Το θέμα ξεκίνησε όταν μουσουλμάνες φοιτήτριες που φορούσαν χιτζάμπ απαγορεύτηκε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους να εισέλθουν στις τάξεις τους σε ένα κυβερνητικό κολέγιο στην περιοχή Ουντούπι της Καρνατάκα. Στη συνέχεια, περισσότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλη την πολιτεία απαγόρευσαν τη χρήση μαντίλας στους χώρους τους.

Οι φοιτήτριες προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καρνατάκα στις 15 Μαρτίου, το οποίο επικύρωσε την απαγόρευση και αποφάσισε ότι «η χρήση χιτζάμπ από μουσουλμάνες γυναίκες δεν αποτελεί μέρος της βασικής θρησκευτικής πρακτικής στην ισλαμική πίστη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανατροπή στη καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα