ΑΘΗΝΑ
06:18
|
19.05.2024
Ιταλικό δικαστήριο απεφάνθη ότι τα θύματα είναι υπεύθυνα κατά 30%, γιατί κοιμήθηκαν σπίτι τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη γειτονική Ιταλία η χθεσινή απόφαση δικαστηρίου που έκρινε ότι ορισμένα από τα θύματα του μεγάλου σεισμού το 2009 στην πόλη Λ’ Άκουιλα ευθύνονται εν μέρει για τον θάνατό τους και η αποζημίωση προς τους συγγενείς τους πρέπει να μειωθεί.

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι τα θύματα που ζούσαν σε εξαώροφη πολυκατοικία, η οποία κατέρρευσε κατά τον σεισμό, φέρουν ποσοστό ευθύνης 30% για τον θάνατό τους γιατί επέστρεψαν στα κρεβάτια τους μετά τις πρώτες σεισμικές δονήσεις που προηγήθηκαν του φονικού σεισμού.

Στη σχετική απόφαση αναγνωρίζονται ακόμη 40% ευθύνη για την κατασκευάστρια εταιρεία του κτιρίου και 30% ευθύνη των αρμόδιων υπουργείων.

Ο σεισμός 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 6 Απριλίου στις 3:32 π.μ., μετά από μήνες δονήσεων στην απόκρημνη περιοχή του Αμπρούτσο στην κεντρική Ιταλία. Σπίτια κατέρρευσαν σε όλο το ιστορικό κέντρο της L’Aquila, σκοτώνοντας 309 ανθρώπους.

Η Maria Grazia Piccinini, δικηγόρος και μητέρα της Ilaria Rambaldi, μιας 25χρονης φοιτήτριας που έχασε τη ζωή της στην συγκεκριμένη πολυκατοικία, χαρακτήρισε την απόφαση «παράλογη», δεδομένου ότι οι ειδικοί είχαν υποτιμήσει τους φόβους για φονικό σεισμό, και προειδοποίησε ότι οι οικογένειες θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης.

«Η κόρη μου καθησυχάστηκε, όπως όλοι οι άλλοι», είπε η κυρία Πιτσινίνι στην εφημερίδα Corriere della Sera , προσθέτοντας ότι οι οικογένειες θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης.

Επτά μέλη της Επιτροπής Πρόληψης Μεγάλων Κινδύνων της Ιταλίας καταδικάστηκαν αρχικά για συμβουλές που δόθηκαν στους κατοίκους πριν από την καταστροφή, αλλά όλοι πλην ενός αθωώθηκαν σε δεύτερο βαθμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα