ΑΘΗΝΑ
01:25
|
20.04.2024
Οι τιμές βασικών προϊόντων έχουν ανέβει πολύ και οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να βρουν πειστικές εξηγήσεις απέναντι στους ψηφοφόρους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως ο δείκτης των τιμών καταναλωτή που δημοσιεύθηκε σήμερα δείχνει «μια ορισμένη πρόοδο» των προσπαθειών αναχαίτισης του πληθωρισμού, ωστόσο «χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά».

«Η κορυφαία προτεραιότητα των Ρεπουμπλικανών είναι να καταργήσουν την Πράξη Μείωσης του Πληθωρισμού. Αυτό είναι ακριβώς το πιο λάθος πράγμα που μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή. Εάν οι Ρεπουμπλικανοί πάρουν τον έλεγχο του Κογκρέσου, το κόστος της καθημερινότητας θα κινηθεί προς τα πάνω – όχι προς τα κάτω», καταλήγει η σημερινή δήλωση του προέδρου που δημοσίευσε ο Λευκός Οίκος.

Πράγματι, ο πληθωρισμός και ο περιορισμός της αγοραστικής δύναμης των Αμερικανών αποτελεί βασικό πρόβλημα στην πορεία των Δημοκρατικών προς τις ενδιάμεσες εκλογές του Κογκρέσου τον Νοέμβριο. Οι τιμές βασικών προϊόντων περιλαμβανομένων των τροφίμων και των καυσίμων έχουν ανέβει πολύ και οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να βρουν πειστικές εξηγήσεις απέναντι στους ψηφοφόρους.

«Το να εργαστούμε για να δώσουμε στις οικογένειες της μεσαίας τάξης χώρο να αναπνεύσουν είναι κρίσιμο» ανέφερε, δηλώνοντας εμμέσως και το ακροατήριο στο οποίο θέλει να απευθυνθεί προνομιακά, ο Μπάιντεν.

«Το να καταπολεμήσουμε τον παγκόσμιο πληθωρισμό που επηρεάζει χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο και εργαζόμενες οικογένειες εδώ, στο σπίτι, αποτελεί την κορυφαία μου προτεραιότητα», είπε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα