ΑΘΗΝΑ
10:20
|
25.04.2024
«Συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε ενάντια στην αυτοκρατορία που μας απειλεί».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με αφορμή τον εορτασμό της 530ης επετείου της Αντίστασης των Ιθαγενών, οι κοινότητες των αυτόχθονων στη Βενεζουέλα πραγματοποίησαν χθες πορεία καταγγελίας του οικονομικού αποκλεισμού που προωθείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της χώρας.

Φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στο κτίριο που στεγάζει την έδρα των Ηνωμένων Εθνών στο Καράκας, όπου κατέθεσαν διαμαρτυρία για τις «αυτοκρατορικές ενέργειες» εναντίον της Βενεζουέλας.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι τουλάχιστον 44 εθνοτικών ομάδων που ζουν στη χώρα.

Η Marli Sulbarán, που ανήκει στην κοινότητα Wayú, δήλωσε ότι οι αυτόχθονες πληθυσμοί συνεχίζουν την αντίσταση και σημείωσε τα κέρδη που έχουν επιτευχθεί για τις ιθαγενικές κοινότητες από την έναρξη της μπολιβαριανής επανάστασης το 1999.

«Σήμερα 12 Οκτωβρίου 2022 θυμόμαστε ότι πριν από 20 χρόνια ο Πρόεδρος Τσάβες άλλαξε την Ημέρα του Κολόμβου σε Ημέρα της Ιθαγενούς Αντίστασης (…) Σήμερα μετά από 20 χρόνια, συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε ενάντια στην αυτοκρατορία που μας απειλεί», τόνισε.

Αφού κατέθεσε τη διαμαρτυρία στα γραφεία του ΟΗΕ, η πορεία των ιθαγενών συνέχισε στο προεδρικό μέγαρο, στο κέντρο του Καράκας, όπου εκπρόσωποι έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο Μαδούρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα