ΑΘΗΝΑ
11:03
|
20.04.2024
Η χορήγηση λαθραίων φαρμάκων είναι συχνή στα νοσοκομεία της Υεμένης, τα οποία υποφέρουν από έλλειψη φαρμάκων, εξοπλισμού και πόρων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δέκα παιδιά που έπασχαν από λευχαιμία έχασαν τη ζωή τους, αφότου τους χορηγήθηκαν λαθραία φάρμακα στην Υεμένη, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ελεγχόμενος από τους Χούθι τηλεοπτικός σταθμός al-Masirah. Η πληροφορία βασίζεται σε ανακοίνωση των αρχών Υγείας των Χούθι.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε δημόσιο νοσοκομείο της πρωτεύουσας της Υεμένης, Σαναά. Εννέα ακόμα παιδιά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, αφότου έλαβαν τα ίδια σκευάσματα και, σύμφωνα με τις αρχές των Χούθι, διεξάγεται έρευνα.

Το Associated Press, το οποίο ήρθε σε επαφή με κάποιες οικογένειες παιδιών που έλαβαν τα φάρμακα, αναφέρει πως οι ασθενείς υπέφεραν από πόνο και κράμπες για πολλές ημέρες μετά τη λήψη της ληγμένης χημειοθεραπείας.

«Το χειρότερο όλων είναι πως η διοίκηση του νοσοκομείου προσπάθησε να μας κρύψει την αλήθεια», καταγγέλλει ο πατέρας ενός από τα νεκρά παιδιά.

Η χορήγηση λαθραίων φαρμάκων είναι συχνή στα νοσοκομεία της Υεμένης, τα οποία υποφέρουν από έλλειψη φαρμάκων, εξοπλισμού και πόρων εδώ και χρόνια. Περισσότερες από τις μισές εγκαταστάσεις υγείας της χώρας έχουν παραλύσει από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος.

Ο εμφύλιος πόλεμος μεταξύ της υποστηριζόμενης από τη Σαουδική Αραβία κυβέρνησης και των ανταρτών Χούθι, που την εξώθησαν έξω από την πρωτεύουσα, μετρά ήδη 8 χρόνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα