ΑΘΗΝΑ
14:35
|
18.04.2024
Δύο νεαρές περιέλουσαν με ντοματόσουπα διάσημο πίνακα του Βαν Γκογκ για να διαλαλήσουν τις κινητοποιήσεις τους κατά των γεωτρήσεων στη Βόρεια Θάλασσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάθε αίσθηση μέτρου φαίνεται πως έχουν χάσει πλέον οι νεαροί ακτιβιστές στη Βρετανία αφού προκειμένου να γίνουν γνωστοί δεν διστάζουν μπροστά σε πράξεις  βανδαλισμού (έστω και επιφανειακού), αν όχι ύβρης,  σε διάσημα έργα τέχνης.

Μία τέτοια «εκδήλωση» στο όνομα του περιβάλλοντος έκαναν σήμερα δύο νεαρές Βρετανίδες πηγαίνοντας στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.

Μόλις έφθασαν στον αριστουργηματικό πίνακα του Βαν Γκογκ «Ηλιοτρόπια» άνοιξαν δύο κονσέρβες ντοματόσουπα, τις πέταξαν πάνω στον πίνακα που ευτυχώς προστατευόταν με ειδικό κρύσταλλο, και στη συνέχεια κάθισαν οκλαδόν περιμένοντας να τις πάρουν σηκωτές οι φύλακες της Πινακοθήκης.

Τελικά οι δυο τους συνελήφθησαν για εγκληματική φθορά και διακεκριμένη καταπάτηση.

Η «εκδήλωση» έγινε για λογαριασμό της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Just Stop Oil» η οποία αντιτίθεται στην επανέναρξη γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα.

Η συγκεκριμένη οργάνωση εδώ και μέρες πραγματοποιεί συχνά διαδηλώσεις και άλλες πολύμορφες κινητοποιήσεις σε μία προσπάθεια να σταματήσει τα σχέδια της κυβέρνησης για περισσότερες γεωτρήσεις στη Βόρεια Θάλασσα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέλος το πενθήμερο – Έρχεται η 6ήμερη εργασία από Ιούλιο

ΠΟΥ: Ανησυχία προκαλεί η μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο θαλάσσιο ερπετό 202 εκατομμυρίων ετών

Άνοιξε η πλατφόρμα για επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές-Ειδικές περιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα