ΑΘΗΝΑ
03:01
|
05.05.2024
Τα πυροβόλα όπλα προκαλούν κατά μέσον όρο κάπου 40.000 θανάτους σε ετήσια βάση στις ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, και τουλάχιστον άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε περιστατικό μαζικών πυροβολισμών, στο Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας, το βράδυ της Πέμπτης.

Τα πρώτα πυρά ακούστηκαν λίγο μετά τις 17:00 (τοπική ώρα), ενώ ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία είναι ένας λευκός νεαρός άνδρας, συνελήφθη σχεδόν τέσσερεις ώρες αργότερα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό έως τώρα το κίνητρό του.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο WRAL ότι είδε τον ένοπλο και άκουσε πυροβολισμούς στη γειτονιά.

«Άκουσα δύο πυροβολισμούς και ήταν πολύ δυνατοί, οπότε ήξερα ότι κάτι ήταν κοντά και μετά άκουσα άλλους τρεις πυροβολισμούς», είπε ο μάρτυρας στον σταθμό.

«Τον είδα ουσιαστικά να περνάει από το σπίτι μου στην πίσω αυλή. Είχε κυνηγετικό όπλο με μακριά κάνη. Ήταν ντυμένος με ρούχα παραλλαγής και κουβαλούσε ένα σακίδιο», πρόσθεσε.

«Πρέπει να σταματήσουμε αυτή την αλόγιστη βία στην Αμερική. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη βία με τα όπλα», δήλωσε η δήμαρχος της περιοχής Μαρί Αν Μπάλντουιν.

«Απόψε ο τρόμος έφτασε στο κατώφλι μας. Ο εφιάλτης κάθε κοινότητας ήρθε στο Ράλεϊ», δήλωσε ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας Ρόι Κούπερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Πρόκειται για μια παράλογη, φρικτή και εξοργιστική πράξη βίας», πρόσθεσε.

Τα πυροβόλα όπλα προκαλούν κατά μέσον όρο κάπου 40.000 θανάτους σε ετήσια βάση στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκτονιών, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Gun Violence Archive. Κάπου 49.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν το 2021, έναντι 45.000 το 2020, χρονιά που είχε ήδη καταγραφεί τραγικό ρεκόρ. Οι αριθμοί αυτοί μεταφράζονται σε κάπου 130 θανάτους την ημέρα από σφαίρες. Φέτος, ως νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είχαν ήδη καταγραφεί σχεδόν 35.000 θάνατοι από όλες τις αιτίες, κατά την ίδια πηγή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα