ΑΘΗΝΑ
12:18
|
20.04.2024
Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 53 τραυματίστηκαν όταν λεωφορείο προσέκρουσε σε εκρηκτικό μηχανισμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 53 ακόμα τραυματίστηκαν όταν λεωφορείο χτύπησε εκρηκτικό μηχανισμό στο κεντρικό Μαλί, χθες Πέμπτη, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές της χώρας.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο κεντρικό τμήμα της χώρας, στον δρόμο μεταξύ Μπαντιαγάρα και Γκούντακα στην περιοχή Μόπτι, γνωστή ως εστία βίας στην οποία δρουν περιπλανώμενες ένοπλες ομάδες.

«Μόλις μεταφέραμε εννέα πτώματα στην κλινική. Ο απολογισμός είναι προσωρινός», ανέφερε μέλος της τοπικής ένωσης νέων της Μπαντιαγάρα, προσθέτοντας πως τα θύματα ότι ήταν όλοι πολίτες.

Νωρίτερα, αστυνομικές και τοπικές πηγές έδωσαν έναν προσωρινό απολογισμό 10 νεκρών και πολλούς σοβαρά τραυματίες.

Για περισσότερο από μια δεκαετία, το Μάλι αγωνίζεται να περιορίσει τη δραστηριότητα ένοπλων ομάδων, που έχουν αφήσει πίσω τους χιλιάδες νεκρούς, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να απομακρυνθούν από τις εστίες των συγκρούσεων.

Οι νάρκες και οι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, που χρησιμοποιούν οι ένοπλες ομάδες, συχνά έχουν θύματα άμαχους πολίτες. Μια έκθεση της MINUSMA, της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στο Μάλι, διαπίστωσε ότι μέσα στο πρώτο οκτάμηνο του 2022, από νάρκες και εκρηκτικούς μηχανισμούς έχουν σκοτωθεί 72 άτομα με το ένα τέταρτο από αυτούς να είναι άμαχοι.

Πηγή: AFP

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα