ΑΘΗΝΑ
04:00
|
04.05.2024
Από το 2020, η Κίνα έχει καταγράψει 5.226 θανάτους από κορονοϊό μεταξύ του πληθυσμού της, που ανέρχεται στα 1,4 δισεκατομμύρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα θα κάνει τα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού πιο επιστημονικά, ακριβή και αποτελεσματικά, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος, ενώ επανέλαβε τη θέση του Πεκίνου ότι η προσέγγισή του για την πανδημία είναι η σωστή.

Το Πεκίνο αυτή την εβδομάδα επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του σε μια πολιτική για τον κορονοϊό που έχει αποτρέψει τη μαζική μόλυνση και τους θανάτους, αλλά έχει επίσης προκαλέσει βαθιά οικονομική ζημιά και έχει σπείρει εκτεταμένη απογοήτευση μεταξύ των Κινέζων πολιτών.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από το συνέδριο του κόμματος, το οποίο διαρκεί από την Κυριακή έως το Σάββατο στο Πεκίνο, ο εκπρόσωπος του κόμματος Σαν Γιελί ανέφερε ότι ενώ ελπίζει ότι η πανδημία θα τελειώσει σύντομα, η πραγματικότητα είναι ότι αυτό δεν έχει γίνει.

Η πολιτική «μηδενικού COVID» της Κίνας έχει διατηρήσει το ποσοστό μόλυνσης και θνησιμότητας χαμηλό και έχει διασφαλίσει κοινωνική και οικονομική σταθερότητα, δήλωσε στους δημοσιογράφους.

«Οι στρατηγικές και τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου θα γίνουν πιο επιστημονικά, πιο ακριβή και πιο αποτελεσματικά», ανέφερε. «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η αυγή είναι μπροστά και η επιμονή είναι νίκη».

Από το 2020, η Κίνα έχει καταγράψει 5.226 θανάτους από κορονοϊό μεταξύ του πληθυσμού της, που ανέρχεται στα 1,4 δισεκατομμύρια. Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν πεθάνει από την ασθένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, πόλεις σε ολόκληρη την Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής πρωτεύουσας Σαγκάης, έχουν υποστεί διάφορους βαθμούς οικονομικά αποδιοργανωτικών και κοινωνικά ασφυκτικών lockdown καθώς οι αρχές αντιμετώπισαν την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα