ΑΘΗΝΑ
11:29
|
30.04.2024
Δυναμική πανελλαδική κινητοποίηση στον Βόλο ενάντια στις μεθοδεύσεις συγκάλυψης της κρατικής δολοφονίας του Βασίλη Μάγγου.
Φωτο: Χρήστος Αβραμίδης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ηχηρό μήνυμα αντίστασης στις μεθοδεύσεις συγκάλυψης της κρατικής δολοφονίας του Βασίλη Μάγγου έστειλε η μαζική πορεία που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίσης στον Βόλο το Σάββατο, απαιτώντας δυναμικά την απόδοση δικαιοσύνης, ενόψει της έναρξης της δίκης στις 21 Οκτωβρίου.

«Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη, ποτέ μην ξεχαστεί τι κάναν στον Βασίλη», «σταματήστε να βλέπετε ειδήσεις, στον δρόμο γεννιούνται συνειδήσεις», «ΕΛ.ΑΣ. Ελλήνων βασανιστών, ρουφιάνων δολοφόνων και βασανιστών» και «αγώνας για τη γη και την ελευθερία εναντία στης φύσης της λεηλασία», βροντοφώναξε η διαδήλωση καταγγέλλοντας παράλληλα τη δράση της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ – Lafarge. 

«Είμαστε εδώ για να καταγγείλουμε την υπόθεση συγκάλυψης του Βασίλη Μάγγου. Δύο εισαγγελείς στον Βόλο έστειλαν την υπόθεση στα “μαλακά”, υποβιβάζοντάς την, στέλνοντας μόνο τρεις από τους οκτώ κατηγορούμενους στο Μονομελές Δικαστήριο με κατηγορία “επικίνδυνη σωματική βλάβη”» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πατέρας του, Γιάννης Μάγγος, υπογραμμίζοντας πως «για εμάς είναι αστείο αυτό που συμβαίνει και επίσης είναι ιεροσυλία αυτό που γίνεται με τους δύο εισαγγελείς, οι οποίοι μας μετατρέπουν από κατήγορους σε απλούς μάρτυρες σε μια δίκη παρωδία όπου οποία το κράτος δικάζει τον ίδιο τον εαυτό του».

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια του Β. Μάγγου, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από απρόκλητη αστυνομική επίθεση που του προκάλεσε βαρύτατες βλάβες, είχε καταθέσει μήνυση για βασανισμό κατά των αστυνομικών, με την κατηγορία να υποβιβάζεται σε «επικίνδυνη σωματική βλάβη» και τρεις από αυτούς να καλούνται εντέλει να βρεθούν ενώπιον του δικαστηρίου.