ΑΘΗΝΑ
17:17
|
27.04.2024
Το νέο κέντρο φυσικού αερίου θα εξάγει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή στην τουρκική κυβέρνηση να ξεκινήσει τις εργασίες για ένα κέντρο φυσικού αερίου στη χώρα του, που πρότεινε ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν για εξαγωγή ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ την Παρασκευή, μεταδίδει το Middle East Monitor.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στο διεθνές κέντρο φυσικού αερίου στην Τουρκία κατά τη διάρκεια συνέντευξης με δημοσιογράφους στο αεροπλάνο που τον μετέφερε από την Αστάνα στο Καζακστάν, όπου συναντήθηκε με τον Πούτιν την Πέμπτη.

«Μαζί με τον κ. Πούτιν, δώσαμε εντολή στο Υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και στους αρμόδιους θεσμούς της ρωσικής πλευράς να συνεργαστούν», είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους στο προεδρικό αεροπλάνο κατά την επιστροφή του από το Καζακστάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν αμέσως.

«Δεν θα το καθυστερήσουμε», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι το κέντρο φυσικού αερίου μπορεί να κατασκευαστεί στην περιοχή της Θράκης στη βορειοδυτική Τουρκία.

Την Πέμπτη, ο Πούτιν πρότεινε τη δημιουργία κέντρου φυσικού αερίου στην Τουρκία, ενώ οι εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει όριο στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου με την αύξηση των λογαριασμών ενέργειας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνομιλίες με το Κίεβο αυτή τη στιγμή

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Ιράν: Ελεύθερο θα αφεθεί το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα