ΑΘΗΝΑ
15:15
|
03.06.2024
Αυξάνει ο απολογισμός από την έκρηξη που σημειώθηκε χθες, Παρασκευή, σε ανθρακωρυχείο της βορειοδυτικής Τουρκίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυξάνει ο απολογισμός από την έκρηξη που σημειώθηκε χθες, Παρασκευή, σε ανθρακωρυχείο της βορειοδυτικής Τουρκίας. Οι νεκροί ανήλθαν σε 28, ενώ άλλοι τόσοι παραμένουν οι τραυματίες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της γείτονος, Φαχετίν Κοτζά. Σήμερα αναμένεται να επισκεφθεί τον τόπο του δυστυχήματος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Αυτό που επιθυμούμε είναι να μην είναι μεγαλύτερες οι απώλειες ανθρώπινων ζωών και να σωθούν οι ανθρακωρύχοι μας», έγραψε χθες το βράδυ στο Twitter ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Σχεδόν οι μισοί από τους ανθρακωρύχους κατέστη δυνατό να απομακρυνθούν. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι καλά, αλλά υπάρχουν επίσης σοβαρά τραυματισμένοι» δήλωσε ο δήμαρχος της Αμάσρα, Ρετσάι Τσακίρ στο κανάλι NTV.

49 ανθρακωρύχοι εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένοι στις στοές του ορυχείου, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού. «Βρισκόμαστε πραγματικά αντιμέτωποι με μια θλιβερή κατάσταση», δήλωσε ο Σοϊλού, ο οποίος επισκέφθηκε τον τόπο της τραγωδίας μαζί με τον υπουργό Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ. «Σύμφωνα με τις πρώτες παρατηρήσεις, πρόκειται για έκρηξη που προκλήθηκε από ένα αέριο», διευκρίνισε ο Ντονμέζ.

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να στείλει άμεσα βοήθεια για την αναζήτηση επιζώντων

«Λυπηρό να ακούς για την τρομερή έκρηξη ορυχείου και την απώλεια ζωών στην επαρχία Bartin στην Τουρκία. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να στείλει άμεσα βοήθεια για να βοηθήσει στην αναζήτηση επιζώντων» αναφέρει σε ανάρτησή του στα αγγλικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την έκρηξη στο ορυχείο στην Τουρκία.

Την ετοιμότητα της Ελλάδας να παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή προς τις τουρκικές αρχές, εξέφρασε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Στυλιανίδης, σε επικοινωνία που είχε με τον πρέσβη της Τουρκίας στη χώρα μας, Μπουράκ Οζούγκερτζιν.

Συλλυπητήρια Δένδια για το τραγικό δυστύχημα

Βαθύτατη θλίψη για τις τραγικές ανθρώπινες απώλειες από την έκρηξη και συλλυπητήρια στις οικογένειες των θανόντων, εκφράζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με ανάρτησή του στο Twitter. Επίσης, ο Νίκος Δένδιας εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Εξάλλου, γνωστοποιεί πως εξέφρασε τα συλλυπητήριά του με επιστολή του προς τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Επίσης, συλλυπητήρια για το τραγικό εργατικό δυστύχημα και ευχές για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις έρευνες διάσωσης, εκφράζει μέσω Twitter η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα. Επισημαίνει ακόμα πως «η σκέψη μας είναι στις οικογένειες των μεταλλωρύχων που έχασαν τη ζωή τους και εκφράζει τις καλύτερες ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνήγορος του Πολίτη: Το κράτος μετακυλίει την ευθύνη πυροπροστασίας στους ιδιώτες

Χυδαία επίθεση στελέχους της ΝΔ στη Μαρία Καρυστιανού

Μαγνησία: Μία νεκρή με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας- Παρέμβαση εισαγγελέα

Αιφνιδιαστική παραίτηση της διευθύντριας της Washington Post

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα