ΑΘΗΝΑ
19:27
|
19.05.2024
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής φέρεται να είπε στον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι δεν εμπιστεύεται τις ΗΠΑ ούτε βασίζεται σε αυτές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Λευκός Οίκος είναι «βαθιά απογοητευμένος» από τα σχόλια του Παλαιστίνιου ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος είπε στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ως μεσολαβητή μεταξύ της Παλαιστίνης και του Ισραήλ, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής πραγματοποίησε την Πέμπτη συνάντηση με τον Πούτιν στην πόλη Αστάνα, την πρωτεύουσα του Καζακστάν, στο περιθώριο της έκτης Διάσκεψης για την Αλληλεπίδραση και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστότοπου Axios, ο Αμπάς είπε στον Πούτιν για τις ΗΠΑ ότι «Δεν τις εμπιστευόμαστε, δεν βασιζόμαστε σε αυτές και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η Αμερική είναι το μοναδικό μέρος στην επίλυση ενός προβλήματος», προσθέτοντας ότι η υποστήριξη της Ρωσίας στο παλαιστινιακό κράτος είναι ικανοποιητική.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Μπάιντεν επισκέφθηκε την Παλαιστίνη ως πρώτο σταθμό της περιοδείας του στη Δυτική Ασία, όπου συναντήθηκε με τον Αμπάς, ο οποίος περίμενε από τον Αμερικανό πρόεδρο να φέρει μαζί του νέες προτάσεις σχετικά με την παλαιστινιακή υπόθεση, κάτι που δεν συνέβη.

Πριν από την επίσκεψη του Μπάιντεν, ο Αμπάς δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δίνει προτεραιότητα στα ισραηλινά συμφέροντα και την ενσωμάτωσή του σε μια περιφερειακή συμφωνία ασφαλείας με αραβικά κράτη, επικρίνοντας τη συνεχιζόμενη επέκταση των παράνομων ισραηλινών οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Το ακροδεξιό Vox της Ισπανίας πραγματοποιεί μαζική συγκέντρωση με ξένους συμμάχους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα