ΑΘΗΝΑ
00:42
|
20.04.2024
Δύο σκίτσα για το «κακό ανέκδοτο» της Βρετανίας, που ακούει στο όνομα Λιζ Τρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το μέλλον της Λιζ Τρας στην Ντάουνινγκ Στριτ διαγράφεται… σύντομο. Το «φιάσκο» με τον μίνι προϋπολογισμό που βύθισε τη στερλίνα στα τάρταρα, η ξαφνική απόσυρσή του και ο «αποκεφαλισμός» του εμπνευστή του Κουάσι Κουαρτένγκ, αποκάλυψαν πόσο ακαταλληλη είναι η Λιζ Τρας για τη θέση της Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το πρώτο σκίτσο που επιλέξαμε είναι του Χάρι Μπάρτον και είναι εμπνευσμένο από την ακτιβιστική δράση δύο Βρετανίδων, που περιέλουσαν με ντοματόσουπα διάσημο πίνακα του Βαν Γκογκ στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις γεωτρήσεις στη Βόρεια Θάλασσα.

Ο σκιτσογράφος επιλέγει τη Λιζ Τρας να είναι αυτή που έχει περιλούσει με ντοματόσουπα όλο το νησί παραμένοντας κολλημένη με κόλλα στη θέση της. «Ένα χάλι» είναι ο τίτλος του σκίτσου του Βρετανού Χάρι Μπάρτον.

Στο δεύτερο σκίτσο ο Ντέιβ Μπράουν παρομοιάζει την ηγέτιδα των Τόριδων με έναν γελωτοποιό, με έναν «κακό ανέκδοτο», που κινδυνεύει από τα μαχαιρώματα των δυσαρεστημένων συντρόφων της. Δίπλα της σχισμένος σε κομμάτια ο δικός της «γελοίος» μίνι προϋπολογισμός.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα