ΑΘΗΝΑ
07:45
|
27.05.2024
Ο Σι Τζινπίνγκ είπε ότι είναι πιο σημαντικό από ποτέ το Πεκίνο και η Πιονγκγιάνγκ να ενισχύσουν την επικοινωνία, την ενότητα και τη συνεργασία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε επιστολή του προς τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ενόψει του ιστορικού συνεδρίου του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είπε ότι είναι πιο σημαντικό από ποτέ το Πεκίνο και η Πιονγκγιάνγκ να ενισχύσουν την επικοινωνία, την ενότητα και τη συνεργασία, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας, σήμερα, Κυριακή.

Σύμφωνα με το Reuters, η επιστολή ήταν μια απάντηση στα συγχαρητήρια που έστειλε ο Κιμ για το συνέδριο, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την Κυριακή. Ο Σι είναι έτοιμος να κερδίσει μια τρίτη πενταετή θητεία ως Γενικός Γραμματέας του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος, της πιο ισχυρής θέσης στη χώρα, στο συνέδριο.

Ο Σι εξέφρασε την προθυμία του να ενισχύσει τη σχέση μεταξύ Κίνας και Βόρειας Κορέας και «να συμβάλει σημαντικά στο να προσφέρει στις δύο χώρες και τους λαούς τους μεγαλύτερη ευτυχία και να υπερασπιστεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και στον υπόλοιπο κόσμο», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA.

Η αναφερόμενη έκφραση υποστήριξης έρχεται καθώς η Βόρεια Κορέα έχει δοκιμάσει έναν αριθμό ρεκόρ βαλλιστικών πυραύλων και έχει προετοιμαστεί για την επανέναρξη των πυρηνικών δοκιμών για πρώτη φορά από το 2017.

Η Βόρεια Κορέα λέει ότι οι τελευταίες στρατιωτικές δραστηριότητές της, οι οποίες περιλαμβάνουν επίσης ασκήσεις πυροβολικού και πτήσεις με πολεμικά αεροσκάφη, είναι απάντηση στις επιδείξεις δύναμης από τη Νότια Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν οργανώσει τις δικές τους στρατιωτικές ασκήσεις για να διαμαρτυρηθούν για τις δοκιμές του Βορρά.

Όταν ρωτήθηκε την Παρασκευή για τις τελευταίες κινήσεις της Βόρειας Κορέας και τις αντιδράσεις της Νότιας Κορέας, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ κάλεσε όλα τα μέρη να αποτρέψουν την κλιμάκωση της κατάστασης και να εργαστούν για τη δημιουργία των συνθηκών για επανέναρξη του διαλόγου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις Βρυξέλλες ο Γεραπετρίτης για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ούσι των σκανδάλων

Ο Ζελένσκι προσκαλεί προσωπικά Μπάιντεν και Σι στη σύνοδο κορυφής της Ελβετίας

Ο Τραμπ και η θερμοκρασία του πλανήτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα