ΑΘΗΝΑ
18:28
|
20.05.2024
Το υπουργείο Άμυνας της χώρας ανακοίνωσε ότι στρατιώτες θα σταθμεύσουν στη Λευκορωσία ως μέρος μιας περιφερειακής ομάδας δυνάμεων για την προστασία των συνόρων της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδόν 9000 Ρώσοι στρατιώτες θα σταθμεύσουν στη Λευκορωσία ως μέρος μιας περιφερειακής ομάδας δυνάμεων για την προστασία των συνόρων της.

«Τα πρώτα τρένα στρατευμάτων με Ρώσους στρατιώτες που ανήκουν στην περιφερειακή ομάδα δυνάμεων άρχισαν να φτάνουν στη Λευκορωσία», έγραψε στο Twitter ο Βαλερί Ρεβένκο, επικεφαλής του τμήματος διεθνούς στρατιωτικής συνεργασίας του υπουργείου Άμυνας.

«Η μετεγκατάσταση θα διαρκέσει αρκετές ημέρες. Ο συνολικός αριθμός θα είναι λίγο λιγότερος από 9.000 άτομα». Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν σε ενημέρωση των στρατιωτικών ακολούθων, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τα στρατεύματά του θα αναπτυχθούν με ρωσικές δυνάμεις κοντά στα ουκρανικά σύνορα, επικαλούμενος απειλές από την Ουκρανία και τη Δύση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κίεβο λέει πως χτύπησε τα ρωσικά πλοία Κόβροβετς και Τσικλόν

Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου έξω από την Κνέσετ

Ιράν: Έρευνα από τον στρατό για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου

Έκθεση-βόμβα για το μολυσμένο αίμα στη Βρετανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα