ΑΘΗΝΑ
20:32
|
24.04.2024
Ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν και τέσσερα εργατικά συνδικάτα προκήρυξαν απεργίες την ερχόμενη Τρίτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Παρισιού σήμερα για να διαμαρτυρηθούν για την άνοδο των τιμών, καθώς εβδομάδες απεργιών για υψηλότερους μισθούς στα διυλιστήρια πετρελαίου ώθησαν αιτήματα για γενική απεργία.

Ο ηγέτης του αριστερού κόμματος La France Insoumise, Ζαν-Λυκ Μελανσόν, συμμετείχε στην πορεία, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από κάλεσμα του κοινοβουλευτικού συνασπισμού NUPES όπως και η φετινή νομπελίστας Λογοτεχνίας, Ανί Ερνό. «Θα ζήσετε μια εβδομάδα όπως καμία άλλη, είμαστε αυτοί που το ξεκινήσαμε με αυτή την πορεία», είπε στο πλήθος, και κήρυξε γενική απεργία για την Τρίτη.

Ο Μελανσόν ακολούθησε τα βήματα τεσσάρων συνδικάτων, αλλά όχι του μεγαλύτερου της Γαλλίας, του μετριοπαθούς CFDT, που κάλεσαν σε απεργίες και διαμαρτυρίες την Τρίτη με αίτημα την αύξηση των μισθών.

Τα τέσσερα συνδικάτα ζητούν επίσης την προστασία του δικαιώματος στην απεργία, αφού η κυβέρνηση διέταξε την επίταξη ορισμένων εργαζομένων σε διυλιστήρια πετρελαίου, μια κίνηση που θεωρήθηκε από τα συνδικάτα ως παραβίαση των συνταγματικών τους δικαιωμάτων.

Ο υπουργός Προϋπολογισμού Γκαμπριέλ Ατάλ δήλωσε ότι ο αριστερός συνασπισμός προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την τρέχουσα κατάσταση, που χαρακτηρίζεται από συνεχιζόμενες απεργίες στα πυρηνικά εργοστάσια της γαλλικής επιχείρησης κοινής ωφέλειας EDF και στα γαλλικά διυλιστήρια πετρελαίου. «Η σημερινή πορεία είναι μια πορεία υποστηρικτών που θέλουν να μπλοκάρουν τη χώρα», δήλωσε στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση αλληλέγγυων σε εκδήλωση του Δήμου

Δεμένα τα πλοία τη Μεγάλη Τετάρτη-Απεργεί η ΠΝΟ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα