ΑΘΗΝΑ
21:06
|
06.05.2024
Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα ότι ισραηλινά πολεμικά πλοία παραβίασαν τα χωρικά του ύδατα αρκετές φορές κοντά στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα ότι ισραηλινά πολεμικά πλοία παραβίασαν τα χωρικά του ύδατα αρκετές φορές το Σάββατο σε μια περιοχή απέναντι από τη Ρας Νακούρα, κοντά στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Η δήλωση του στρατού ανέφερε ότι υπήρξαν τέσσερις παραβιάσεις όπου πολεμικά πλοία εισήλθαν αρκετές εκατοντάδες μέτρα εντός των υδάτων του Λιβάνου και ότι οι αρχές συζητούσαν τις παραβιάσεις με μια προσωρινή δύναμη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Το Ισραήλ αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας πως «δεν υπήρξε διέλευση των θαλάσσιων συνόρων του Λιβάνου» από τις ένοπλες δυνάμεις του.

Ο Λίβανος και το Ισραήλ σηματοδότησαν την περασμένη εβδομάδα την έγκρισή τους για μια συμφωνία με τη μεσολάβηση της Ουάσινγκτον που καθορίζει τα αντίστοιχα θαλάσσια δικαιώματά τους.

Εάν οριστικοποιηθεί, η συμφωνία, που χαιρετίστηκε και από τα τρία εμπλεκόμενα μέρη ως ιστορικό επίτευγμα, θα σηματοδοτήσει μια διπλωματική απομάκρυνση από δεκαετίες πολέμου και εχθρότητας, καθώς και την έναρξη της υπεράκτιας ενεργειακής εξερεύνησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα