ΑΘΗΝΑ
04:05
|
25.04.2024
Εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Πανεπιστημιακών «ΟΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια» την Τετάρτη, με διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό, διοικητικούς υπαλλήλους και φοιτητές να ενώνουν τις φωνές τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκδήλωση με κεντρικό ερώτημα «Αυτό το Πανεπιστήμιο θέλουμε;» διοργανώνει η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών «ΟΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια» την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 12.00μμ, με διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό, διοικητικούς υπαλλήλους, μεταπτυχιακούς και προπτυχιακύς φοιτητές και φοιτήτριες από τα πανεπιστήμια πέντε πόλεων, να ενώνουν τις φωνές τους για την προστασία του Δημοσίου Πανεπιστημίου.  

-Αστυνομικοί περιφέρονται στις σχολές

-Κάμερες καταγράφουν όσα κάνουμε και όσα λέμε

-Αστυνομικοί  ελέγχουν τις ταυτότητες μας 

-Αυτό το Πανεπιστήμιο θέλουμε;

«Ας σκεφτούμε τι έχει συμβεί τους τελευταίους μήνες στα πανεπιστήμια. Είδαμε πάνοπλους αστυνομικούς και “κλούβες” να σταθμεύουν στους χώρους της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και έρευνας. Είδαμε αστυνομικούς ΜΑΤ να ρίχνουν χημικά σε χιλιάδες νέους και νέες που διασκέδαζαν σε συναυλία που γινόταν στο ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη. Είδαμε αστυνομικούς να ξυλοκοπούν φοιτητές και φοιτήτριες που διαμαρτύρονταν σε διαδηλώσεις στην Αθήνα ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία. Είδαμε αστυνομικούς να πυροβολούν ανάμεσα σε ανύποπτους/ες φοιτητές και φοιτήτριες στην είσοδο της σχολής τους στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου»αναφέρει η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας. 

Την ίδια ώρα, υπενθυμίζει τις αυθαιρεσίες στις οποίες έχει προβεί η αστυνομία τα τελευταία χρόνια, κάνοντας λόγο για «ξυλοδαρμούς, σεξιστικές παρενοχλήσεις, αναίτιες συλλήψεις, ρίψη δακρυγόνων, εξευτελιστικούς σωματικούς ελέγχους» ενώ σημειώνει πως τα εκατομμύρια που η κυβέρνηση επιλέγει να διαθέσει στην πρόσληψη των 1.000 ΟΠΠΙ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στην πρόσληψη περισσότερων διδασκόντων/ουσών, στην προκήρυξη υποτροφιών ή σε δομικές εργασίες ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα των κτιρίων στα οποία στεγάζονται τα Πανεπιστήμια.  

«Ας δούμε επιτέλους ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο διαλύεται, παρά τις επάλληλες διεθνείς διακρίσεις του που συνεχίζονται χάρη στην αυταπάρνηση των μελών του. Με τιμωρητικές πολιτικές οι εισακτέοι μειώνονται, τα ιδρύματα κατασυκοφαντούνται συστηματικά, ένα αντιδημοκρατικό, συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης επιβάλλεται, οι τίτλοι σπουδών υποβαθμίζονται καθώς εξισώνονται με αυτούς των κολεγίων» σημειώνει η Πρωτοβουλία, καταλήγοντας πως «αν σκεφτούμε όλα αυτά, τότε καταλαβαίνουμε ότι η αστυνομία δεν είναι λύση αλλά πρόβλημα για τις σχολές μας».

Συμμετέχουν οι:

  • Δημήτρης Καραδήμας, Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ
  • Δρόσος Γκιντίδης, Αντιπρύτανης ΕΜΠ
  • Εφη Παπαγεωργίου Αντιπρύτανης ΠΑΔΑ
  • Ξενοφών Κοντιάδης, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
  • Δημήτρης Σαραφιανός, Μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας

Συντονίζει ο Δημήτρης Καλιαμπάκος, Κοσμήτορας Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών ΕΜΠ
Παρεμβαίνουν οι:

  • Ζαμπία Κατσανεβάκη, Μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας ΕΔΙΠ
  • Αλεξάνδρα Παλαιού, Πρόεδρος Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ
  • Εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων.

Η εκδήλωση εντάσσεται στην Πανελλαδική Δράση για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Καυταντζόγλου του κτιρίου Αβέρωφ ΕΜΠ (Πατησίων 42).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση αλληλέγγυων σε εκδήλωση του Δήμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα