ΑΘΗΝΑ
20:33
|
30.04.2024
«Η δικαιοσύνη δεν χαρίζεται, κατακτιέται, και δεν την χρωστάμε σε κανέναν» από τον Γιάννη Μάγγου σε συνέντευξή του στο «Μένουμε Ενεργοί».
Φωτο: Χρήστος Αβραμίδης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ως κοινωνική πρόκληση χαρακτηρίζει ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου τις εξελίξεις στην υπόθεση της κρατικής δολοφονίας του γιου του αλλά και τις γενικότερες εξελίξεις στον χώρο της δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για κρατικούς λειτουργούς που τορπιλίζουν τον θεσμό της δικαιοσύνης εκ των έσω και «σκόπιμα χρονοτριβεία» της ΕΛ.ΑΣ. σε συνέντευξη που παραχώρησε στην συλλογικότητα «Μένουμε Ενεργοί».

«Οι εισαγγελείς που απροκάλυπτα καταπνίγουν την υπόθεση του Βασίλειου Μάγγου, είναι υπεύθυνοι για το γεγονός ότι, όταν συγκαλύπτουν και δεν τιμωρούν τους εγκληματίες αστυνομικούς, γίνονται πιο επικίνδυνοι. Και φυσικά το πιο σπουδαίο δεν είναι να τιμωρηθούν δύο τρείς αστυνομικοί, αλλά το μείζον ζήτημα είναι να λειτουργήσει η δικαιοσύνη, να λειτουργήσουν οι θεσμοί, να λειτουργήσει η δημοκρατία. Και δεν λειτουργούν» σημειώνει μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Μάγγος.

Δύο εισαγγελείς, μετά την ΕΔΕ παρωδία, «ανέλαβαν» τον ρόλο να στραγγαλίσουν την υπόθεση. Και το έκαναν απροκάλυπτα, με ένα βρώμικο νομικό κόλπο, ασκώντας αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη εις βάρος μόνο τριών εγκληματιών βασανιστών αστυνομικών και μόνο για επικίνδυνη σωματική βλάβη, στέλνοντας την στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Και το έκαναν, προσέξτε, για να δημιουργηθεί δεδικασμένο και η υπόθεση να πάει στο αρχείο.

Το έκανε επαίσχυντα στερώντας μας το δικαίωμα να εκδικαστεί η μήνυση που υποβάλλαμε. Το έκανε επαίσχυντα, μετατρέποντας εμάς τους γονείς του βασανισμένου παιδιού μας, από κατήγορους, σε απλούς μάρτυρες σε μία δίκη παρωδία, όπου το κράτος δικάζει τον ίδιο τον εαυτό του. Αν είναι ποτέ δυνατόν. Κι όμως προβαίνει σε ιεροσυλία! Θλιβερός κατήφορος…

«Η δικαιοσύνη δεν χαρίζεται, κατακτιέται, και δεν την χρωστάμε σε κανέναν»

«Την έλλειψη της φυσικής παρουσίας των παιδιών μας, που με τρόπο τραγικό έχασαν τη ζωή τους, την αναπληρώνει (αν μπορούμε να το πούμε αυτό) μία αγκαλιά. Το τρομακτικό και αμετάκλητο κενό της έλλειψης των παιδιών μας, εκφράζεται με μία ζεστή κουβέντα, με μία αγκαλιά μεταξύ μας, που λειτουργεί κατά κάποιο τρόπο λυτρωτικά, σαν βάλσαμο στον κοινό βαθύ μας πόνο. Και αυτό είναι ανθρώπινο, πολύ ανθρώπινο..» απαντά σχετικά με το στοιχείο που τον ενώνει με τους γονείς άλλων δολοφονημένων ανθρώπων και την παρουσία του σε κινητοποιήσεις.

Οι ΕΔΕ είναι σκόπιμο χρονοτριβείο εκ μέρους της Αστυνομίας, ροκανίζουν το χρόνο, υποβιβάζουν και να υποβαθμίζουν τις υποθέσεις. Στον αντίποδα, η στήριξη, η αλληλεγγύη των συμπολιτών μας, της κοινωνίας, των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, των Συλλογικοτήτων, από όλη την Ελλάδα και άλλα μέρη του κόσμου, είναι αυτό που μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε. Και η συμπαράσταση είναι συγκινητική και αμέριστη.

«Οι εξελίξεις στην υπόθεση του Βασίλειου, αλλά και οι γενικότερες εξελίξεις στον χώρο της δικαιοσύνης είναι προκλήσεις προς την κοινωνία. Η κοινωνία οφείλει να αντιδράσει. Από την αστική δικαιοσύνη, μπορεί να μην περιμένουμε τίποτα, εμείς όμως δεν θα παύουμε να την καταγγέλλουμε. Γιατί η δικαιοσύνη δεν χαρίζεται, κατακτιέται. Και δεν την χρωστάμε σε κανέναν. Και το μήνυμα είναι σαφές: όχι στην συγκάλυψη εγκληματιών αστυνομικών. Όχι άλλη αστυνομική βία, όχι πια άλλα θύματα» αναφέρει στη συνέχεια, υπογραμμίζοντας πως σε επίπεδο κοινωνικής συνείδησης και λαϊκής δικαιοσύνης η μνήμη του παιδιού του, καθώς και οι αγώνες του, έχουν ήδη δικαιωθεί.

«Γιατί σε όλη την Ελλάδα όλοι βροντοφωνάζουν: Κι ας μη νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα! Και Βασίλειος Μάγγος, παρών!»

Πατήστε παρακάτω για να διαβάσετε ολόκληρη την συνέντευξη:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Από φίλια πυρά σκοτώθηκαν δύο Ισραηλινοί στρατιώτες στη Γάζα

Διαμαρτυρία vegans στο Σύνταγμα: «Η σφαγή δεν είναι αγάπη»

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα