ΑΘΗΝΑ
05:30
|
19.04.2024
Την άμεση απελευθέρωση του ιδρυτή της ιστοσελίδας WikiLeaks απαιτούν με ανοικτή επιστολή τους σε ΗΠΑ και Βρετανία, εκατοντάδες γιατροί σε 35 χώρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες γιατροί, ψυχολόγοι, ψυχίατροι και άλλες ειδικότητες από το χώρο της υγείας  από 35 χώρες του κόσμου ζητούν με ανοικτή επιστολή τους από τους αρμόδιους υπουργούς του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ να προχωρήσουν άμεσα στην απελευθέρωση του ιδρυτή της ιστοσελίδας σημαντικών αποκαλύψεων, WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ μετά τη μόλυνσή του από κορονοϊό ενώ παραμένει φυλακισμένος σε συνθήκες απομόνωσης σε φυλακές του Λονδίνου Belmarsh δίχως ουδέποτε να έχει καταδικαστεί.

«Ζητώντας την ελευθερία του Τζούλιαν Ασάνζ, ενώνουμε τη φωνή μας με τις διαμαρτυρίες χιλιάδων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που διαδήλωσαν στις 8 Οκτωβρίου 2022 κατά της συνέχισης κράτησης του κ. Ασάνζ στο Ηνωμένο Βασίλειο και της προσπάθειας για απέλασή του στις ΗΠΑ» αναφέρουν οι εκατοντάδες γιατροί και επιστήμονες στο χώρο της υγείας στην επιστολή τους που συμμετέχουν στην ομάδα «Doctors for Assange» (σ.σ. «Γιατροί για τον Ασάνζ).

Εικόνα

Επισημαίνουν τις απειλές που δέχεται η εύθραυστη κατάσταση υγείας του Τζούλιαν Ασάνζ, αλλά και τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησής του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα