ΑΘΗΝΑ
12:15
|
26.05.2024
Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 6.30 μ.μ., από την Επιτροπή Ειρήνης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στον ελλιμενισμό ΝΑΤΟικών πλοίων στο λιμάνι της Πάτρας, πραγματοποιεί σήμερα, Δευτέρα, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία τριών Συμμάχων, η Επιτροπή Ειρήνης, μετά τη δυναμική συγκέντρωση και πορεία στο λιμάνι που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση ο ελλιμενισμός της ναυτικής ΝΑΤΟϊκής δύναμης – και μάλιστα με Τουρκο διοικητή – αποτελεί πρόκληση για τον λαό της Πάτρας, που καλείται να μην επιτρέψει τη μετατροπή της πόλης σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο.

«Δίνουμε απάντηση στα σχέδια της κυβέρνηση ΝΔ, που με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ συνεχίζουν τη μετατροπή της χώρας απ’ άκρη σ’ άκρη σε πολεμικό ορμητήριο υλοποιώντας τους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ – ΕΕ. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η χώρα μας στόχος αντιποίνων με την περαιτέρω εμπλοκή της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία και φουντώνει με ανυπολόγιστους κινδύνους, όχι μόνο για τους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας αλλά και για τους λαούς όλου του κόσμου», αναφέρουν οι διοργανωτές.

«Παράλληλα με το βάθεμα της εμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο, οξύνεται και η αντιπαράθεση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, με απρόβλεπτες συνέπειες, και επικίνδυνες διευθετήσεις» συμπληρώνουν και απαιτούν:

  • Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ.
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο, στη Σούδα και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
  • Κανένας φαντάρος και στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολή εκτός συνόρων.
  • Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο.
  • Να σταματήσει εδώ και τώρα η αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία και η χρήση της ελληνικής επικράτειας και των υποδομών της χώρας ως ορμητήριο πολέμου».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση αγνώστων σε εθελοντές στην Πάρνηθα

Τουλάχιστον 47 σκοτώθηκαν στο τελευταίο προπύργιο του στρατού του Σουδάν στο Νταρφούρ

Επεισόδια στο Βερολίνο μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού (upd.)

Κοινή δράση σε Ελλάδα και Τουρκία ενάντια στις δραστηριότητες της Eldorado Gold

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα