ΑΘΗΝΑ
06:54
|
05.05.2024
Έξι μήνες φυλακή και 200.000 δολάρια πρόστιμο θα μπορούσε να επιβληθεί στον πρώην στρατηγιστή του Τραμπ, Στιβ Μπάνον για περιφρόνηση του κογκρέσου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έντονη αντίδραση του ομοσπονδιακού υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ προκάλεσε απόψε η επιλογή του πρώην επικεφαλής συμβούλων του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα στρατηγικής, Στιβ Μπάνον, να εμφανιστεί για κατάθεση στην Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων που ερευνά τα έκτροπα της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον από χιλιάδες υποστηρικτές του πρώην προέδρου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης στον Στιβ Μπάνον, που έχει παίξει κατά καιρούς ρόλο «στρατηγικού» συμβουλάτορα και σε ακροδεξιά κόμματα και οργανώσεις στην Ευρώπη και αλλού, μπορεί να επιβληθεί εξάμηνη ποινή κάθειρξης και πρόστιμο 200.000 δολαρίων για περιφρόνηση κλήτευσης για κατάθεση σε επιτροπή του Κογκρέσου.

Ο ίδιος εκπρόσωπος εξήγησε πως η ποινή αυτή μπορεί να του επιβληθεί γιατί επιδίωξε «κακόβουλα μία στρατηγική άρνησης και περιφρόνησης της κοινοβουλευτικής επιτροπής» υπονομεύοντας τις προσπάθειες για μία βαθιά εξέταση των γεγονότων που οδήγησαν στα πρωτοφανή έκτροπα της 6ης Ιανουαρίου.

Η κατάσταση αναμένεται να ξεκαθαρίσει ως την ερχόμενη Παρασκευή οπότε πρόκειται να ανακοινωθεί η σχετική απόφαση από τις αρμόδιες αρχές.

Είναι ασαφές τι ακριβώς θα κάνει ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ που έχει επίσης κληθεί να καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή του κογκρέσου που ερευνά τα επεισόδια της 6ης Ιανουαρίου. Ωστόσο, μία πιθανή άρνησή του να παραστεί στην αρμόδια επιτροπή θα μπορούσε να επισείσει ανάλογη ποινή και πρόστιμο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα