ΑΘΗΝΑ
17:42
|
06.05.2024
Κύκλωμα παράνομης μετανάστευσης με εμπλεκόμενους αστυνομικούς και τελεωνειακούς υπαλλήλους στον συνοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ είναι σε εξέλιξη από το πρωί στον συνοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής στη Φλώρινα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, κλιμάκιο των «αδιάφθορων» έχει μεταβεί στα ελληνο-αλβανικά σύνορα και «ξηλώνει» το Τμήμα Ελέγχου Διαβατηρίων. Η υπόθεση φέρεται να αφορά κύκλωμα παράνομης μετανάστευση με σκοπό την εργασία, στο οποίο συμμετείχαν Αλβανοί πολίτες και σχεδόν οι μισοί Έλληνες αστυνομικοί που υπηρετούν στον συνοριακό σταθμό.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, έχουν γίνει 14 συλλήψεις αστυνομικών, τελωνειακών υπαλλήλων και πολιτών με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη πλαστογραφία και άλλα ποινικά αδικήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν χρήματα και πλαστά διαβατήρια, ενώ διενεργούνται και κατ’ οίκον έρευνες, στη Φλώρινα, για τη συλλογή επιπλέον αποδεικτικών στοιχείων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων δέχτηκαν καταγγελία, από την οποία ξεκίνησε η έρευνα. Στο πλαίσιο της, τέθηκαν υπό παρακολούθηση τα τηλέφωνα των εμπλεκομένων και έχουν καταγραφεί ενοχοποιητικές συνομιλίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Ρώσος αξιωματούχος: Ο χειρισμός των Ουκρανών προσφύγων από την ΕΕ θα οδηγήσει σε νέα κρίση

Φρίντριχ Μερτς: Το CDU είναι εδώ και θα αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα

Βέλγιο: Κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ της Παλαιστίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα