ΑΘΗΝΑ
00:39
|
25.04.2024
Εκρήξεις αναφέρθηκαν στην Οδησσό και το Σούμι - Αρνείται η Τεχεράνη ότι χρησιμοποιήθηκαν ιρανικά drones.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κεντρική συνοικία Σεβτσενκίβσκι του Κιέβου συγκλονίστηκε από εκρήξεις σήμερα το πρωί, για δεύτερη φορά σε διάστημα μίας εβδομάδας, στη διάρκεια της ώρας αιχμής, δήλωσε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας Βιτάλι Κλίτσκο, επισημαίνοντας ότι έχουν υποστεί ζημιές πολλά συγκροτήματα κατοικιών.

Αρκετές εκρήξεις σημειώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 8 το πρωί με τον δήμαρχο να αναφέρει σε ανάρτησή του στο Telegram, ότι κινητοποιήθηκαν διασώστες καθώς «εξαιτίας επίθεσης με drones ξέσπασε πυρκαγιά και σε ένα ακόμα κτίριο».

Τουλάχιστον μία γυναίκα σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των επιθέσεων, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, ενώ ένα ακόμη άτομο παραμένει κάτω από τα ερείπια. 

Η τοπική κυβέρνηση του Κιέβου επεσήμανε ότι μετά το πρώτο κύμα εκρήξεων δέχθηκαν επίθεση «κρίσιμες υποδομές», με τον επικεφαλής των εθνικών σιδηροδρόμων να επιβεβαιώνει επιθέσεις κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό κόμβο της πρωτεύουσας.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν, επικαλούμενα μάρτυρες, ότι εμφανίστηκαν σύννεφα καπνού πάνω από την εταιρεία κοινής ωφελείας Ukrenergo.

«Αυτοί που δίνουν εντολές επίθεσης σε κρίσιμες υποδομές για να παγώσουν πολίτες και να καλύψουν την πρώτη γραμμή με πτώματα, δεν μπορούν σίγουρα να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τους ηγέτες της G20. Καιρός να μπει ένα τέλος στη ρωσική υποκρισία. Η Ρωσική Ομοσπονδία πρέπει να αποβληθεί από όλες τις πλατφόρμες», έγραψε ο προεδρικός σύμβουλος της Ουκρανίας, Μιχαΐλο Ποντόλιακ στο Twitter.

Οποιαδήποτε χρήση ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας θα κλιμακώσει τη σύγκρουση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ. «Αυτά τα drones καμικάζι που βλέπουμε στην Ουκρανία προφανώς σηματοδοτούν μια κλιμάκωση», είπε στους δημοσιογράφους φτάνοντας στην συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Από την πλευρά του το Ιράν, αρνείται την εμπλοκή. Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών από την Τεχεράνη: «οι δημοσιευμένες ειδήσεις σχετικά με την παροχή drones στη Ρωσία από το Ιράν έχουν πολιτικά κίνητρα και διακινούνται από δυτικές πηγές. Δεν έχουμε παράσχει όπλα σε καμία πλευρά των χωρών που βρίσκονται σε πόλεμο».

Εκρήξεις στην Οδησσό και το Σούμι

Αρκετές εκρήξεις σημειώθηκαν στην Οδησσό στη νοτιοανατολική Ουκρανία το πρωί της Δευτέρας, μετέδωσε το ουκρανικό μέσο Strana, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα αίτια που τις προκάλεσαν.

Συναγερμός αεροπορικής επιδρομής εκδόθηκε στην περιφέρεια της Οδησσού νωρίτερα τη Δευτέρα.Επιπλέον, εκδόθηκαν προειδοποιήσεις αεροπορικής επιδρομής σε ορισμένες άλλες ουκρανικές περιοχές.

Έκρηξη καταγράφηκε σε μια εγκατάσταση υποδομής ζωτικής σημασίας και σε μια συνοικία της περιφέρειας Σούμι, δήλωσε ο πρόεδρος της περιφερειακής διοίκησης, Ντμίτρι Ζιβίτσκι, στο κανάλι του στο Telegram.

«Μια έκρηξη ταρακούνησε μια κρίσιμη εγκατάσταση υποδομής στην περιοχή Ρόμνι του Σούμι», έγραψε, χωρίς να αποκαλύψει λεπτομέρειες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα