ΑΘΗΝΑ
11:23
|
20.04.2024
Έκκληση Παλαιστίνιου πρωθυπουργού σε ΟΗΕ και Ερυθρό Σταυρό να ερευνήσουν την κλιμάκωση της ισραηλινής κατοχής στη Δυτική Όχθη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκκληση σε ΟΗΕ και Ερυθρό Σταυρό να ερευνήσουν την κλιμάκωση της ισραηλινής κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Όχθης λόγω του πολυήμερου αποκλεισμού της Ναμπλούς και άλλων περιοχών απηύθυνε σήμερα κατά την έναρξη συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στη Ραμάλα ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Στάγιεχ.

Ο Στάγιεχ τόνισε πως οι δυνάμεις κατοχής εμποδίζουν τους κατοίκους της Ναμπλούς να εξέλθουν της πόλης εφαρμόζοντας σκληρό στρατιωτικό αποκλεισμό εδώ και μία βδομάδα.

Τόνισε πως τόσο στον αποκλεισμό της Ναμπλούς, όσο και προηγούμενα στον αποκλεισμό του παλαιστινιακού προσφυγικού καταυλισμού αλ Σουφάτ της Ιερουσαλήμ, ο ισραηλινός στρατός έχει εξαπολύσει πογκρόμ διώξεων και επιθέσεων κατά αμάχων, τονίζοντας πως στο στόχαστρο της βίας τίθενται, ολοένα και συχνότερα, παιδιά.

«Πρέπει να σταματήσει η συνεχιζόμενη επίθεση σε βάρος του λαού μας. Πρέπει να σταματήσει η χρήση των παιδιών, της γης μας και των ιερών τόπων μας σαν προσφορά στους ισραηλινούς ψηφοφόρους» είπε ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός με αφορμή τις ισραηλινές πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 1ης Νοέμβρη.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην επίσκεψη που πραγματοποίησε την Κυριακή στην πόλη Τζενίν, συναντώντας τις οικογένειες δεκάδων νέων που σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά μέσα σε συγκρούσεις τους τελευταίους μήνες. Ο Στάγιεχ τόνισε πως διαπίστωσε πως υπάρχει «μεγάλη οργή για ό,τι κάνει το Ισραήλ στον λαό μας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα