ΑΘΗΝΑ
15:31
|
25.04.2024
Οι πιθανότητες να πέσει σε ύφεση η αμερικανική οικονομία μέσα στον επόμενο χρόνο είναι σχεδόν…βεβαιότητα, καθώς ανέρχονται πλέον στο 100% από 65%.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρόβλεψη πως η ύφεση στην οικονομία των ΗΠΑ είναι βέβαιη μέσα στους επόμενους 12 μήνες έκανε σήμερα το αμερικανικό δίκτυο Bloomberg σύμφωνα με ένα νέο μοντέλο προβλέψεων που έστησαν οικονομολόγοι.

Με βάση το νέο μοντέλο προβλέψεων των οικονομολόγων του Bloomberg  Ελάιζα Γουίνγκερ και Άννα Γονγκ που χρησιμοποιεί 13 χρηματιστηριακούς, μακροοικονομικούς δείκτες,  οι πιθανότητες να πέσει σε ύφεση η αμερικανική οικονομία μέσα στον επόμενο χρόνο είναι σχεδόν…βεβαιότητα, αφού από 65% που κυμαίνονταν στην προηγούμενη εκτίμηση πλέον ανέρχονται…στο 100%.

Είχε προηγηθεί δημοσκόπηση του ίδιου δικτύου 42 οικονομολόγων που κατέγραφε ότι η πιθανότητα μιας ύφεσης στους επόμενους 12 μήνες αυξήθηκε στο 60% από 50% που ήταν ένα μήνα νωρίτερα. 

Σε κάθε περίπτωση, η νέα πρόβλεψη δυσαρεστεί το περιβάλλον του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν καθώς έρχεται λίγες βδομάδες πριν τις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοέμβρη και ενώ ο ίδιος πασχίζει, με κάθε αφορμή, να πείσει τον αμερικανικό λαό που ταλανίζεται από τον υψηλό πληθωρισμό, πως η οικονομία ευημερεί…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

ΗΠΑ: Εκατοντάδες νέες συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ την Παρασκευή

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα