ΑΘΗΝΑ
05:21
|
31.01.2023
Η ήδη προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό 33χρονη κατηγορούμενη καλείται να δώσει εξηγήσεις για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κλήση σε απολογία για τις 25 Οκτωβρίου 2022 αναφορικά με τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας έλαβε η Ρούλα Πισπιρίγκου από την 35η ανακρίτρια.

Η ήδη προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό 33χρονη κατηγορούμενη καλείται να δώσει εξηγήσεις για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών βάσει της τελευταίας ποινικής δίωξης που της ασκήθηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής της Αλέξη Κούγια, η 33χρονη πρόκειται να ζητήσει προθεσμία, ώστε να λάβει γνώση των νέων στοιχείων της δικογραφίας και να προετοιμάσει την απολογία της.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου με βούλευμα του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου έχει ήδη παραπεμφθεί να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας αυτής.

Στο βούλευμα «καταπέλτη» που εξέδωσαν τα μέλη του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου τονίζεται πως η Ρούλα Πισπιρίγκου τέλεσε τις αξιόποινες πράξεις που της αποδίδονται με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ σκιαγραφόντας το προφίλ της κατηγορουμένης κάνουν λόγο θρασύτητα, έντονη αντικοινωνικότητα, αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, ταπεινά ελατήρια και ιδιαίτερη επικινδυνότητα.

Όσον αφορά στο κίνητρο της αποτρόπαιας πράξης το βούλευμα αφενός αναφέρεται στην εμμονή της Ρούλας Πισπιρίγκου στον Μάνο Δασκαλάκη καθώς όλα τα περιστατικά συνέβαιναν όταν ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της, αφετέρου αποδίδουν τις πράξεις της στην προσωπικότητα της, βασιζόμενοι και στην περιγραφή της ειδικής πραγματογνώμονα που είχε οριστεί κατά την ανάκριση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision

Και στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, ο Ζελένσκι

Συντριβή Phantomََ: Ελπίζουν σε ένα θαύμα…

11.000 αστυνομικούς θα παρατάξει αύριο εναντίον των διαδηλωτών ο Μακρόν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα