ΑΘΗΝΑ
02:09
|
27.04.2024
Να αθωωθούν όλοι οι αναίτια συλληφθέντες της διαδήλωσης της 28/7 ζητούν οργανώσεις της Αριστεράς και δίνουν ραντεβού στα δικαστήρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από αναβολή, για να κληθούν στο ακροατήριο οι αστυνομικοί μάρτυρες κατηγορίας, δικάζονται σήμερα Δευτέρα οι τέσσερις συλληφθέντες στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας της 28ης Ιουλίου για το περιβάλλον και τις μεγάλες πυρκαγιές, την ιδιωτικοποίηση του νερού και ενάντια στην απόρριψη του αιτήματος του Γιάννη Μιχαηλίδη για αποφυλάκιση υπό όρους.

Μεταξύ αυτών, ο δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, μέλος ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο Συνήγορο του Πολίτη και στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Σωτήρης Λαπιέρης, ο οποίος στοχοποιήθηκε, χτυπήθηκε και συνελήφθη εντελώς αναίτια από την αστυνομία, όταν διαμαρτυρήθηκε για την άσκηση ακραίας αστυνομικής βίας σε διαδηλωτές, της οποίας ήταν μάρτυρας.

Μετά την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές, που συμμετείχαν στις μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της 28ης Ιουλίου, με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και αύρα νερού, η αστυνομία προχώρησε σε αθρόες προσαγωγές και εντελώς αναίτιες συλλήψεις.

«Πρόκειται για μια ακόμη σκευωρία που στήθηκε στην ασφάλεια σε βάρος αγωνιστών και διαδηλωτών με εξωφρενικές, ανυπόστατες κατηγορίες: απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού, παράβαση του νόμου περί όπλων, διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση κ.ά.» καταγγέλλουν οργανώσεις της Αριστεράς που πραγματοποιούν αυτή την ώρα συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους συλληφθέντες έξω από τα δικαστήρια.

«Η αστυνομία δεν δίστασε να συλλάβει διαδηλωτή χωρίς κανένα λόγο και εκδικητικά επειδή κατέγραφε τη σύλληψη του Σ. Λαπιέρη ή άλλον επειδή απλά περνούσε από δρόμο κοντά στη διαδήλωση. Αλλά και προέβη στο βασανισμό του Κώστα Ν. τον οποίο, αφού συνέλαβε αναίτια

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα