ΑΘΗΝΑ
08:46
|
19.05.2024
Για τρίτη φορά από την έναρξη της δίκης σε β’ βαθμό, ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, χαιρέτησε ναζιστικά μέσα στη αίθουσα του Εφετείου Αθηνών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη δευτέρου βαθμού της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, με τον συνήγορο του Ιωάννη Λαγού, Κωνσταντίνο Πλεύρη να μετατρέπει τη δικαστική αίθουσα σε μέρος ναζιστικής προπαγάνδας.

Για ακόμα μια φορά, η τρίτη από την έναρξη της δίκης σε β’ βαθμό, ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, χαιρέτησε ναζιστικά μέσα στη αίθουσα του Εφετείου Αθηνών, φροντίζοντας αυτή τη φορά να μην μπορεί κανείς από τη σύνθεση της έδρας να ισχυριστεί ότι δεν τον είδε.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας και μετά την εκφώνηση των κατηγορουμένων ο Κωνσταντίνος Πλεύρης απευθυνόμενος στην έδρα, εξαπέλυσε χυδαιολογίες κάνοντας λόγο για «αυνάνες της αριστεράς» και χαιρέτησε πάλι ναζιστικά λέγοντας πως υποστηρίζει τον Μεταξά.

Ταυτόχρονα, κράδαινε ένα βιβλίο για τον δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, ενώ εμφάνισε και διάφορες φωτογραφίες από τη νεολαία της ΕΟΝ, όπου οπαδοί χαιρετάνε με τον ναζιστικό χαιρετισμό.

«Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην ευρωβουλευτής, κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι» είπε χαρακτηριστικά, σήκωσε το χέρι του και χαιρέτησε ναζιστικά.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Σοφία Πανουτσακοπούλου, αρκέστηκε στο να ρωτήσει τον δικηγόρο κατά πόσο με τη συμπεριφορά του αυτή θεωρεί ότι ευνοεί τον πελάτη του.

Από την πλευρά των αντίδικων, άμεση ήταν η αντίδρασγ του δικηγόρου Κώστα Παπαδάκη:

«Ο Μεταξάς ακολούθησε τον Χίτλερ. Να μας πει ποιος παρέδωσε την Μακεδονία στην κατοχή. Ακούσαμε για αυνάνες της Αριστεράς. Είναι ελεγχόμενος για το ναζιστικό χαιρετισμό. Η ανοχή πρέπει να τελειώνει».

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε την προηγούμενη Πέμπτη τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου, για τον προηγούμενο ναζιστικό χαιρετισμό Πλεύρη. Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν δικηγόροι παρόντες στη δικαστική αίθουσα, προκειμένου να αποσαφηνιστεί πώς ακριβώς συνέβη το επεισόδιο που προκάλεσε, πέραν των άλλων και πολιτικές αντιδράσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και αφρικανική σκόνη

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα