ΑΘΗΝΑ
02:17
|
06.05.2024
Ο Μητσοτάκης δήλωσε πως «ό,τι έγινε, έγινε» και πως στο εξής, δε θα υπάρξουν νέα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα βουνά των Αγράφων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανάμεσα σε όσα δήλωσε σε σχέση με το «Ειδικό Αναπτυξιακό Σχέδιο Αγράφων», κατά την παρουσίασή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε σε σχέση με τις ανεμογεννήτριες πως «ό,τι έγινε, έγινε» και πως στο εξής, δε θα υπάρξουν νέα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα βουνά των Αγράφων.

«Κάθε Ανανεώσιμη Πηγή Ενέργειας έχει τη θέση της. Αλλού θα μπουν τα αιολικά, αλλού θα μπουν τα φωτοβολταϊκά και αλλού θα γίνουν τα υδροηλεκτρικά. Και ναι, τα βουνά αυτά, τα ψηλά βουνά, θα πρέπει να προστατευτούν. Και από την οπτική επιβάρυνση αλλά κυρίως και από τα μεγάλα έργα υποδομής τα οποία πρέπει να γίνουν. Γι’ αυτό και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Ό,τι έγινε, έγινε, αλλά από εδώ και στο εξής στα βουνά αυτά, στα ψηλά βουνά τα οποία χαρακτηρίζονται “απάτητα”, δεν θα υπάρξουν νέα έργα ανανεώσιμων πηγών, δεν θα υπάρχουν μεγάλες ανεμογεννήτριες» ανέφερε ο Μητσοτάκης, ενώ υποστήριξε ότι η νότια απόληξη της Πίνδου συνεισφέρει στο ισοζύγιο ανανεώσιμων πηγών με υδροηλεκτρικά εργοστάσια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα