ΑΘΗΝΑ
16:42
|
08.05.2024
Απορρίφθηκε το αίτημα της οικογένειας του αδικοχαμένου Άλκη να διεξαχθεί η δίκη στην Αθήνα ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την άρνηση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου συνάντησε το αίτημα της οικογένειας του αδικοχαμένου φιλάθλου του Άρη, Άλκη Καμπανού, να διεξαχθεί η δίκη των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 19χρονου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η δίκη θα διεξαχθεί σε ένα από τα Μικτά Ορκωτά Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, της Βέροιας, της Χαλκιδικής ή των Γιαννιτσών, παρά τους φόβους της οικογένειας για διατάραξη της κοινής ασφάλειας στην πόλη.

Είχε προηγηθεί αρνητική εισήγηση από τον προϊστάμενο Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Άγγελο Καμηλάρη, με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχουν ζητήματα, τα οποία δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν σε αντίστοιχο δικαστήριο της εφετειακής περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

Τον περασμένο Μάρτιο, οι γονείς του 19χρονου Άλκη Καμπανού, που έχασε τη ζωή του την 1η Φεβρουαρίου, ύστερα από άγρια επίθεση οπαδών του ΠΑΟΚ, είχαν επισκεφθεί την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου, και τον εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου, Βασίλειο Πλιώτα. Ακολούθως, υπεβλήθη το αίτημα για τη διεξαγωγή της δίκης στην Αθήνα.

Εκ μέρους της οικογένειας του αδικοχαμένου νεαρού, ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε «δυσάρεστη έκπληξη» την απόφαση αυτή προσθέτοντας ότι «θέτουμε προ των ευθυνών τους αυτούς που την έλαβαν».

«Ευχόμεθα η δίκη να διεξαχθεί με απόλυτη ασφάλεια και να μην έχουμε δυσάρεστα γεγονότα, εντός και εκτός του Δικαστηρίου, τα οποία θα αλλοιώσουν όλα τα χαρακτηριστικά της δίκαιης δίκης. Ευχόμεθα οι ένορκοι να μην επηρεαστούν από οπαδικά συναισθήματα, αλλά και να αποφασίσουν χωρίς φόβο, ώστε να αποφευχθεί να εκθέσει η απόφασις για την εμβληματική αυτή υπόθεση όλο το οικοδόμημα της ελληνικής Δικαιοσύνης», τονίζει ο κ. Κούγιας.

Θυμίζουμε ότι, για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου, με οπαδικά χαρακτηριστικά, αλλά και την απόπειρα εις βάρος των φίλων του, έχουν παραπεμφθεί σε δίκη στο Κακουργιοδικείο 12 άτομα, ενώ αναμένεται ο προσδιορισμός της ημερομηνίας διεξαγωγής της δίκης, που πλέον είναι ξεκάθαρο ότι θα γίνει σε δικαστήριο της Εφετειακής Περιφέρειας της Θεσσαλονίκης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην απέλαση Ρώσου στρατιωτικού ακολούθου θα προχωρήσει η Βρετανία

Γερμανία: Επιστολή καθηγητών υπέρ των φιλοπαλαιστινιακών καταλήψεων στα πανεπιστήμια

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Κωνσταντινούπολη: Boeing 767 προσγειώθηκε χωρίς τις μπροστινές ρόδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα