ΑΘΗΝΑ
14:30
|
03.05.2024
Τα δρακόντεια μέτρα που έλαβε η Άρντεντ για τον covid, την έκαναν παραλήπτρια ενός μπαράζ επιστολών μίσους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας άνδρας που είχε πρωτόδικα καταδικαστεί και φυλακιστεί επειδή απειλητικά για τη ζωή της μηνύματα στην πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν απελευθερώθηκε την Τετάρτη, καθώς το εφετείο αναγνώρισε ότι ήταν εντελώς «λιώμα» εκείνη τη στιγμή.

Ο Μάικλ Κρούικσανκ καταδικάστηκε σε 12μηνη φυλάκιση τον Μάρτιο, αφότου έστειλε μια σειρά από απειλητικά email στην Άρντερν. Ο Κρούικσανκ, ο οποίος είχε στείλει 88 παρεμφερή email σε κυβερνητικούς αξιωματούχους αποκαλώντας τους εγκληματίες και τρομοκράτες, είχε δηλώσει στην αστυνομία: «για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν θυμάμαι να έστειλα email… Ήμουν εντελώς λιώμα, οπότε είναι πιθανό να το έκανα».

Το εφετείο έκρινε την Τετάρτη ότι υπήρξε δικαστική αδικία στην υπόθεση του Νεοζηλανδού. Η αρχική ετυμηγορία προέκυψε από ενόρκους που πίστευαν ότι ο Κρούικσανκ σκόπευε όντως να πραγματοποιήσει τις απειλές του.

«Η υπεράσπιση έλεγε ότι ο κ. Κρούικσανκ δε θυμόταν να έστειλε [τις θανατικές απειλές], αλλά, και αν τις είχε στείλει, δεν είχε την απαραίτητη πρόθεση κυρίως λόγω μέθης», έγραψε ο δικαστής Σάιμον Φρανς στην απόφασή του.

Η συγγραφή των επιστολών του Κρούικσανκ έλαβε χώρα το 2019 και το 2020. Ωστόσο, τα δρακόντεια μέτρα που έλαβε η Άρντεντ για τον covid αρκετούς μήνες αργότερα, την έκαναν παραλήπτρια ενός μπαράζ επιστολών μίσους και απειλών θανάτου.

Ο αριθμός των απειλών κατά της Άρντερν τριπλασιάστηκε μεταξύ 2019 και 2021, με την αστυνομία να σημειώνει ότι η αντίθεση στην πολιτική κατάσχεσης των πυροβόλων όπλων και στα υποχρεωτικά προγράμματα εμβολιασμού της ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από τις περισσότερες απειλές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: Από δύο μηχανές παρασύρθηκε η ηλικιωμένη

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα