ΑΘΗΝΑ
09:20
|
24.04.2024
Οι φοιτητές θα συγκεντρωθούν στις 10:00 στην Κοσμητεία, ενώ στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να ακολουθήσει διαμαρτυρία στην Πρυτανεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες για σήμερα Τετάρτη στο ΑΠΘ, με αφορμή τον τραυματισμό, χθες το μεσημέρι, του 19χρονου φοιτητή, ο οποίος έπεσε από παράθυρο από το κτήριο της Νομικής, επειδή καθόταν σε περβάζι εν ώρα μαθήματος, λόγω έλλειψης θέσεων στην αίθουσα.

Ο φοιτητής νοσηλεύεται εκτός κινδύνου με κατάγματα στα χέρια και στα πόδια στο νοσοκομείο Παπανικολάου, καθώς, για καλή του τύχη, η μονάδα του κλιματιστικού, που βρισκόταν από κάτω σταμάτησε τη φόρα της πτώσης του, με αποτέλεσμα μονάχα τον σοβαρό τραυματισμό του.

Οι φοιτητές θα συγκεντρωθούν στις 10:00 στην Κοσμητεία Σχολής Νομικών, Οικονομικών & Πολιτικών Επιστημών, ενώ στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να ακολουθήσει διαμαρτυρία στην Πρυτανεία. Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση των πανεπιστημίων η οποία, όπως καταγγέλλουν, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του συμφοιτητή τους.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Νομικής, Φυσικού, Χημικού, Βιολογικού, Γεωλογικού, Μαθηματικού και Φαρμακευτικής αναφέρουν:

Το τραγικό συμβάν που συνέβη πριν από λίγο στο Πανεπιστήμιό μας με συνάδελφο μας να πέφτει από το παράθυρο του τρίτου ορόφου κατά τη διάρκεια του μαθήματος λόγω του τρομερού συνωστισμού που επικρατούσε στην αίθουσα αναδεικνύει την εγκληματική πολιτική υποχρηματοδότησης των σχολών μας αποτέλεσμα της οποίας είναι οι ανεπαρκείς υποδομές, το στοίβαγμα στις αίθουσες και η έλλειψη καθηγητών.

Η κοσμητεία, οι πρυτανικές αρχές, το υπουργείο παιδείας και η κυβέρνηση φέρουνε στο ακέραιο την ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις σχολές του ΑΠΘ. Το σημερινό τραγικό περιστατικό δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, είναι το προδιαγεγραμμένο έγκλημα της υποχρηματοδότησης. Τα διοικητικά όργανα του πανεπιστημίου και οι κυβερνήσεις επανειλημμένα έχουν αγνοήσει τα αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων για τη διεκδίκηση σύγχρονων υποδομών με βάση τις ανάγκες των φοιτητών.

Ως εδώ!

Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για σύγχρονα κτίρια και ασφαλείς υποδομές
Προσλήψεις καθηγητών – σπάσιμο τμημάτων
Η πολιτική που μας αφαιρεί το δικαίωμα στη μόρφωση είναι επικίνδυνη ακόμα και για την ίδια μας τη ζωή.

Δεν προσαρμοζόμαστε, αγωνιζόμαστε!

«Είμαστε πάρα πολλά άτομα επειδή έχουν συμπτύξει τα τμήματα. Κανονικά στην αίθουσα είμαστε 100 άτομα σε κάθε τμήμα, τώρα είμαστε 200 επειδή υπάρχει έλλειψη διδακτικού προσωπικού. Είμαστε πολλά παιδιά και η κατάσταση είναι ασφυκτική, ειδικά όταν φοράς και μάσκα με τόσο κόσμο στην αίθουσα. Για αυτό και τα παράθυρα είναι ανοιχτά. Και οι καθηγητές το λένε να μένουν ανοιχτά τα παράθυρα για να μπορούμε να πάρουμε ανάσα και για λόγους υγιεινής. Το παιδί, από ότι έχω καταλάβει δεν είδε ότι το παράθυρο ήταν ανοιχτό και για αυτό έπεσε», ανέφερε η φοιτήτρια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Από σήμερα το «καλάθι του Πάσχα»

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Εμπρησμός σε ΑΤΜ στα Σεπόλια

Σχέδιο Ανάν: Το βροντερό όχι των Ελληνοκυπρίων, η  εξαγορά των συνειδήσεων και οι παραχαράκτες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα