ΑΘΗΝΑ
22:43
|
25.04.2024
Συγκρούσεις στρατού-Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη μετά το θάνατο του 22χρονου Ταμίμι στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών μετά από καταδίωξη 11 ημερών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από καταδίωξη 11 ημερών ο 22χρονος Παλαιστίνιος Ουντάι Ταμίμι, που είχε γίνει «ήρωας» στον προσφυγικό καταυλισμό αλ Σουαφάτ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ μετά την φονική επίθεση σε βάρος της 18χρονης Ισραηλινής λοχία Νόα Λάζαρ στις 8 Οκτώβρη, έπεσε απόψε νεκρός κοντά στην είσοδο του οικισμού Μααλέ Αντουμίμ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έδωσαν απόψε ισραηλινά ΜΜΕ, ο νεαρός Παλαιστίνιος πυροβόλησε προς τη μεριά Ισραηλινών στρατιωτών κοντά στην είσοδο του οικισμού Μααλέ Αντουμίμ αλλά έπεσε νεκρός πριν προλάβει να καταφέρει πλήγμα, πλην του ελαφρύ τραυματισμού ενός στρατιώτη.

Η αντίδραση του Ισραηλινού πρωθυπουργού

Η εξέλιξη αξιοποιήθηκε αμέσως από τον Ισραηλινό υπηρεσιακό πρωθυπουργό Γιαίρ Λαπίντ θέλοντας να πάρει τα εύσημα για το θάνατο του 22χρονου Παλαιστίνιου ενόψει των ισραηλινών πρόωρων βουλευτικών εκλογών της 1ης Νοέμβρη. Ο ίδιος ανέφερε σε ανάρτησή του στο Τουίτερ:

«Δε θα σταματήσουμε μέχρις ότου απλώσουμε τα χέρια μας σε κάθε τρομοκράτη που βλάπτει Ισραηλινούς πολίτες και στρατιώτες. Θα ενεργήσουμε με σιδερένια πυγμή, αδίστακτα, κατά της τρομοκρατίας».

Επί περίπου 10 μέρες οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει ασφυκτικά τον καταυλισμό Σουαφάτ αλλά και την πόλη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης, σε μία προσπάθεια να συλλάβουν και να εξολοθρεύσουν τον 22χρονο Ουντάι Ταμίμι. Χιλιάδες Παλαιστίνιοι σε ένδειξη αλληλεγγύης ξύρισαν τα κεφάλια τους, όπως και ο 22χρονος Ταμίμι, σε μία προσπάθεια να μπερδέψουν τους Ισραηλινούς στρατιώτες που τον αναζητούσαν ανάμεσά τους.

Νωρίτερα σήμερα οι κατοχικές αρχές συνέλαβαν έναν Παλαιστίνιο στη βόρεια Δυτική Όχθη με την υποψία πως ήταν μέλος της νεοεμφανιζόμενης παλαιστινιακής οργάνωσης «Φωλιά του Λιονταριού» που έχει το στρατηγείο της στην πόλη Ναμπλούς.

Σύμφωνα με το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12 πρόκειται για τον Φαουάζ Αμπαντίν, οδηγό ασθενοφόρου της Ερυθράς Ημισελήνου. Κατηγορείται πως είχε εξαπολύσει διάφορες ένοπλες επιθέσεις κατά των κατοχικών δυνάμεων τους τελευταίους μήνες στη Δυτiκή Όχθη ως μέλος της οργάνωσης The Lions’s Den.

Συγκρούσεις στη Ραμάλα τη Δυτικής Όχθης

Λίγη ώρα μετά την είδηση θανάτου του 22χρονου Ταμίμι, άρχισαν νέες συγκρούσεις ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό κατοχής και νεαρών Παλαιστινίων στη Ραμάλα αλλά και στον προσφυγικό καταυλισμό αλ Σουαφάτ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ στη Δυτική Όχθη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα