ΑΘΗΝΑ
21:44
|
27.02.2024
Διερευνάται για πιθανή κακοδιαχείριση στην πτώχευση της τράπεζας PNB.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ρόλος του πρώην γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, στην υπόθεση πτώχευσης της λετονικής τράπεζας PNB, βρίσκεται υπό διερεύνηση από τις αρχές, σύμφωνα με όσα αναφέρει σήμερα η δανική εφημερίδα Börsen, και αναδημοσιεύει το Politico.

Σύμφωνα με τις λετονικές αρχές, ο Ράσμουσεν, ο οποίος ήταν πρόεδρος της ανεξάρτητης ομάδας διαχείρισης της τράπεζας, μαζί με άλλα πρώην διευθυντικά στελέχη έχουν μπει στο στόχαστρο των αρχών για τις ενέργειές τους κατά τη διάρκεια που διαχειρίζονταν τις υποθέσεις της τράπεζας.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο διαχειριστής της πτωχευτικής περιουσίας της PNB, ενήργησαν ανεύθυνα δεχόμενοι μεγάλες συμφωνίες χωρίς εξασφαλίσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια «τρύπα» περίπου 140 εκατ. ευρώ στα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας.

Η υπόθεση απορρίφθηκε πρόσφατα στη Δανία, όταν ο Δανός δικηγόρος της τράπεζας προσπάθησε ανεπιτυχώς να την παραπέμψει στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Ο Ράσμουσεν διετέλεσε πρωθυπουργός της Δανίας από το 2001 έως το 2009, πριν ηγηθεί του ΝΑΤΟ. Ίδρυσε την εταιρεία συμβούλων Rasmussen Global και συμπροεδρεύει της Ομάδας για τις Διεθνείς Εγγυήσεις Ασφάλειας για την Ουκρανία, με τον Αντέι Γερμάκ, κορυφαίο σύμβουλο του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πηγή: Politico

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανστρατιά αγροτών στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. (upd)

Εκατοντάδες τρακτέρ από Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Λουξεμβούργο έχουν κατακλύσει το κέντρο των Βρυξελλών. Έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό έξω από την Κομισιόν.
ΣΥΝΑΦΗ

Στον εισαγγελέα, αύριο, 10 άτομα για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

Γαλλία: Βρέθηκε οπλοστάσιο στο σπίτι του Αλέν Ντελόν

Το ψήφισμα της Καρυστιανού υπογράφει ο Κασσελάκης

Κίνδυνος πολιτικής ρευστοποίησης στη Σερβία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα