ΑΘΗΝΑ
18:48
|
24.04.2024
Διερευνάται για πιθανή κακοδιαχείριση στην πτώχευση της τράπεζας PNB.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ρόλος του πρώην γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, στην υπόθεση πτώχευσης της λετονικής τράπεζας PNB, βρίσκεται υπό διερεύνηση από τις αρχές, σύμφωνα με όσα αναφέρει σήμερα η δανική εφημερίδα Börsen, και αναδημοσιεύει το Politico.

Σύμφωνα με τις λετονικές αρχές, ο Ράσμουσεν, ο οποίος ήταν πρόεδρος της ανεξάρτητης ομάδας διαχείρισης της τράπεζας, μαζί με άλλα πρώην διευθυντικά στελέχη έχουν μπει στο στόχαστρο των αρχών για τις ενέργειές τους κατά τη διάρκεια που διαχειρίζονταν τις υποθέσεις της τράπεζας.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο διαχειριστής της πτωχευτικής περιουσίας της PNB, ενήργησαν ανεύθυνα δεχόμενοι μεγάλες συμφωνίες χωρίς εξασφαλίσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια «τρύπα» περίπου 140 εκατ. ευρώ στα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας.

Η υπόθεση απορρίφθηκε πρόσφατα στη Δανία, όταν ο Δανός δικηγόρος της τράπεζας προσπάθησε ανεπιτυχώς να την παραπέμψει στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Ο Ράσμουσεν διετέλεσε πρωθυπουργός της Δανίας από το 2001 έως το 2009, πριν ηγηθεί του ΝΑΤΟ. Ίδρυσε την εταιρεία συμβούλων Rasmussen Global και συμπροεδρεύει της Ομάδας για τις Διεθνείς Εγγυήσεις Ασφάλειας για την Ουκρανία, με τον Αντέι Γερμάκ, κορυφαίο σύμβουλο του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πηγή: Politico

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στο Ελ. Βενιζέλος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα