ΑΘΗΝΑ
04:08
|
06.05.2024
Η αμερικανική Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) δημοσίευσε νέα στατιστικά στοιχεία ατυχημάτων με «αυτοοδηγούμενα» αυτοκίνητα αυτή την εβδομάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αμερικανική Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) δημοσίευσε νέα στατιστικά στοιχεία ατυχημάτων με «αυτοοδηγούμενα» αυτοκίνητα αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, αυτοκίνητα της Tesla του Έλον Μασκ ενεπλάκησαν σε τουλάχιστον δέκα θανατηφόρα ατυχήματα από τα μέσα Μαΐου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Τα ατυχήματα περιελάμβαναν τέσσερα ατυχήματα ανάμεσα σε αυτοκίνητα Tesla και μοτοσικλέτες. Το φύλλο δεδομένων, ωστόσο, δεν υποδεικνύει εάν τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού του Tesla ήταν ενεργοποιημένα κατά τη διάρκεια των ατυχημάτων ή εάν τα οχήματα οδηγούνταν κανονικά από τους οδηγούς τους.

Το φύλλο δεδομένων απαριθμούσε επίσης έναν 11ο θάνατο, που φέρεται να αφορά ένα φορτηγό της Ford εξοπλισμένο με σύστημα υποβοήθησης οδηγού. Η αυτοκινητοβιομηχανία, ωστόσο, δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι το ατύχημα αναφέρθηκε λανθασμένα και αργότερα διαπιστώθηκε ότι το pickup δεν ήταν εξοπλισμένο με μηχανισμό υποβοήθησης οδηγού.

Tesla’s Autopilot is suspected in the fatal rear endings of two motorcyclists. With deep learning doing automated feature extraction, it’s impossible to know how AI “sees” us. But we have a terrifying guess.

Τα στοιχεία πάντως, υποδηλώνουν απότομη αύξηση των θανατηφόρων περιστατικών στα οποία εμπλέκονται αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα. Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από τον Ιούλιο του περασμένου έτους έως τις 15 Μαΐου και δημοσιεύθηκαν από τον οργανισμό τον Ιούνιο, αφορούσαν μόνο έξι θανατηφόρα ατυχήματα, με άλλα πέντε ατυχήματα που είχαν ως αποτέλεσμα σοβαρούς τραυματισμούς. Πέντε από τους θανάτους σημειώθηκαν στα τροχαία που ενεπλάκησαν αυτοκίνητα της Tesla και ένας σε ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη ένα Ford, με τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού ενεργοποιημένα τη στιγμή όλων των ατυχημάτων που αναφέρονται.

Η φερόμενη αύξηση των θανατηφόρων ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται οχήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης έχει ήδη καταδικαστεί από τους ειδικούς της οδικής ασφάλειας, οι οποίοι προέτρεψαν το NHTSA να λάβει μέτρα κατά της Tesla. «Οι θάνατοι μοτοσικλετιστών είναι ιδιαίτερα ανησυχητικοί», δήλωσε ο επικεφαλής του μη κερδοσκοπικού κέντρου για την αυτοκινητιστική ασφάλεια, Μάικλ Μπρουκς.

«Πιστεύω ότι υπάρχει ένα αρκετά σαφές μοτίβο κακής συμπεριφοράς από την πλευρά της Tesla, σε ό,τι αφορά τη συμμόρφωση της με τα διατάγματα του [ομοσπονδιακού] νόμου για την ασφάλεια και η NHTSA κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια», είπε ο Brooks στο AP. «Πόσους ακόμη θανάτους μοτοσυκλετιστών πρέπει να δούμε;»

Σε κάθε περίπτωση, τα οχήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης ευθύνονται μόνο για ένα μικρό κλάσμα των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στις ΗΠΑ. Πέρυσι, σχεδόν 43.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στους αμερικανικούς δρόμους. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό που καταγράφηκε τα τελευταία 16 χρόνια. Η αύξηση των θανάτων ήρθε μετά την επανέξοδο περισσότερων οδηγών στους δρόμους μετά τα lockdown.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ρωσία κατέρριψε 36 πυραύλους ATACMS με την πρώτη. Πως;

Νότια Κορέα και ΗΠΑ σε κοινή στρατιωτική άσκηση στον Κυβερνοχώρο

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ρωσία: Νέα smartphones που εστιάζουν στην ενίσχυση έναντι της διαρροής δεδομένων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα