ΑΘΗΝΑ
18:11
|
03.05.2024
Η αγορά και κατοχή έως και 20 γραμμαρίων μαριχουάνας θα πάψει σύντομα να αποτελεί αδίκημα στη Γερμανία, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αγορά και κατοχή έως και 20 γραμμαρίων μαριχουάνας θα πάψει σύντομα να αποτελεί αδίκημα στη Γερμανία, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Την Τετάρτη, το RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND) δημοσίευσε έκθεση που επικαλείται σχέδιο του Γερμανού υπουργού Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ για νομιμοποίηση της κάνναβης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, εάν εφαρμοστούν, οι αλλαγές θα καταστήσουν νόμιμη για τους Γερμανούς ηλικίας 18 ετών και άνω την καλλιέργεια έως και δύο φυτών κάνναβης.

Σύμφωνα με το RND, oι νέοι κανονισμοί φέρεται να υπαγορεύουν ότι, προκειμένου η κατεχόμενη κάνναβη να θεωρείται νόμιμη, η περιεκτικότητα της σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC), τη βασική ψυχοδραστική ουσία της μαριχουάνας, δε θα πρέπει να ξεπερνά το 15%. Ωστόσο, για τους νεαρούς καταναλωτές ηλικίας μεταξύ 18 και 21 ετών, αυτό το όριο θα περιορίζεται στο 10%, προκειμένου να αποφευχθούν «εγκεφαλικές βλάβες που η κάνναβη προκαλεί».

Ανεξάρτητα από την περιεκτικότητα σε THC, οι Γερμανοί θα επιτρέπεται να κατέχουν μέχρι και 20 γραμμάρια της ουσίας.

Οι ανήλικοι Γερμανοί που συλλαμβάνονται να έχουν στην κατοχή τους μαριχουάνα, δε θα αντιμετωπίζουν νομικές συνέπειες, αλλά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενδέχεται να υποχρεώνονται να παρακολουθήσουν μάθημα πρόληψης κατάχρησης ναρκωτικών, ενώ η κάνναβη με την οποία συνελήφθησαν θα κατάσχεται.

Η έκθεση του RND αναφέρει ότι η ψυχαγωγικής χρήσης κάνναβη θα είναι διαθέσιμη όχι μόνο σε αδειοδοτημένα ειδικά καταστήματα, αλλά πιθανώς και σε κανονικά φαρμακεία και στο διαδίκτυο. Ωστόσο, τα σημεία πώλησης κάνναβης θα πρέπει να βρίσκονται σε ορισμένη απόσταση από σχολεία και άλλες εγκαταστάσεις που απευθύνονται νέους.

Οποιοσδήποτε πουλά συνθετικά κανναβινοειδή ή ακατέργαστη κάνναβη χωρίς να έχει την κατάλληλη άδεια, θα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ποινική δίωξη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το σχέδιο προβλέπει πως η διαφήμιση κάνναβης θα απαγορεύεται αυστηρά.

Σύμφωνα με το RND, το υπουργείο Υγείας της χώρας αναμένει πως με αυτά τα μέτρα θα χτυπήσει σοβαρά την υπάρχουσα μαύρη αγορά κάνναβης.

Αναφέρεται, επιπλέον, ότι όλα τα έσοδα από την πώληση κάνναβης θα φορολογούνται με ειδικό φόρο πέραν του ΦΠΑ και οι φορολογικοί συντελεστές θα εξαρτώνται από την περιεκτικότητα σε THC. Οι αρχές φέρονται να επιδιώκουν να διασφαλίσουν ότι η τιμή λιανικής θα βρίσκεται κοντά στον μέσο όρο που παρατηρείται στη μαύρη αγορά.

«Σύμφωνα με μια προκαταρκτική εκτίμηση, το διεθνές εμπόριο κάνναβης ψυχαγωγικής χρήσης δεν είναι δυνατό σύμφωνα με τα διεθνή νομικά πλαίσια», αναφέρει, σύμφωνα με το RND, το σχέδιο του Υπουργείου. Επομένως, η γερμανική ζήτηση κάνναβης θα πρέπει να ικανοποιηθεί αποκλειστικά από εγχώριους παραγωγούς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο εξετάζεται και από άλλα υπουργεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Boeing mafia;

Σπέτσες: Θαλαμηγός χτύπησε στην παραλία λόγω ισχυρών ανέμων

Ισραηλινό τελεσίγραφο στη Χαμάς για συμφωνία ως τις 10 Μαΐου

Σκρέκας: «Ένα βαρύ αρνί είναι πιο… ακριβό»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα