ΑΘΗΝΑ
07:12
|
19.04.2024
Η υπουργός Εσωτερικών, Σουέλα Μπρέιβερμαν, τελεί υπό παραίτηση σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας The Guardian.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπό παραίτηση φαίνεται πως τελεί η 42χρονη υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Σουέλα Μπρέιβερμαν στο πλαίσιο σπασμωδικών κινήσεων της πρωθυπουργού Λιζ Τρας προκειμένου να «διασώσει» (αν τα καταφέρει) την κυβέρνησή της ενώ δεν έχει κλείσει καλά-καλά ούτε ενάμιση μήνας από την άνοδό της στην εξουσία.

Οι πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας  The Guardian  αναφέρουν πως η Τρας έχει ήδη βρει σαν πιο πιθανό αντικαταστάτη της τον πρώην υπουργό Μεταφορών Γκραντ Σαπς, ο οποίος υποστήριζε σθεναρά τον έτερο υποψήφιο για την ηγεσία των Συντηρητικών, πρώην υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σούνακ.

Suella Braverman arrives for a cabinet meeting in Downing Street

Αυτό εξηγεί, λένε οι πληροφορίες της εφημερίδας, την ξαφνική απόφαση της Τρας να ακυρώσει την επίσκεψή της σε μία πολεμική βιομηχανία.

Εάν η πληροφορία επιβεβαιωθεί από τις επικείμενες εξελίξεις θα πρόκειται για την δεύτερη αποπομπή, «παραίτηση», υπουργού της κυβέρνησης της Λιζ Τρας μετά από εκείνη του πρώην υπουργού Οικονομικών Κουάζι Κουάρτεγκ την περασμένη Παρασκευή και την αντικατάστασή του από τον Τζέρεμι Χαντ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα