ΑΘΗΝΑ
07:11
|
18.05.2024
Συνεχίζονται οι απεργίες των σιδηροδρομικών υπαλλήλων για τους μισθούς και τις εργασιακές συνθήκες στις 3, 5 και 7 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε το συνδικάτο RMT.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζονται οι απεργίες των σιδηροδρομικών υπαλλήλων για τους μισθούς και τις εργασιακές συνθήκες στις 3, 5 και 7 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε το συνδικάτο RMT.

Ο γενικός γραμματέας της RMT Μικ Λιντς κατηγόρησε τη Network Rail για «ανεντιμότητα» στις διαπραγματεύσεις. Η Network Rail ανέφερε ότι είχε μια διετή συμφωνία αύξησης μισθών 8% «στο τραπέζι έτοιμη να τεθεί στο προσωπικό μας».

Σε ξεχωριστές απεργίες, οι εργαζόμενοι των σιδηροδρόμων RMT στο μετρό και στο London Overground θα απεργήσουν στις 3 Νοεμβρίου.

Πραγματοποιήθηκαν μια σειρά απεργιών των σιδηροδρομικών υπαλλήλων στο Ηνωμένο Βασίλειο τους τελευταίους μήνες, καθώς τα συνδικάτα συγκρούστηκαν με τη Network Rail, τις εταιρείες τρένων και την κυβέρνηση για τους μισθούς και τους εργασιακούς όρους.

Για τις τελευταίες απεργίες, το συνδικάτο δήλωσε ότι η Network Rail είχε «υποχωρήσει» σε μια προηγούμενη προσφορά μισθών και «προσπάθησε να επιβάλει περικοπές θέσεων εργασίας, περισσότερες αντικοινωνικές ώρες και επιζήμιες αλλαγές στους καταλόγους».

Η RMT κατηγόρησε τη Network Rail ότι πραγματοποίησε μια «στροφή αναστροφής» στην προσφορά της για αμοιβή: 4% φέτος ακολουθούμενο από 4% το επόμενο έτος, συν προνόμια όπως τα ταξίδια με μεγάλη έκπτωση για τους υπαλλήλους και τις οικογένειές τους.

Η Network Rail αμφισβητεί αυτό και λέει ότι πραγματοποίησε μια βελτιωμένη προσφορά επεκτείνοντας την εγγύηση για μη υποχρεωτικές απολύσεις κατά ένα ακόμη έτος έως τον Ιανουάριο του 2025.

«Δυστυχώς, η ηγεσία του RMT φαίνεται να σκοπεύει σε πιο επιζήμιες απεργίες αντί να δώσει στα μέλη της ψήφο για την προσφορά μας», δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Network Rail, Τιμ Σοβέλερ.

Πρόσθεσε ότι ο σιδηροδρομικός τομέας είχε μια τρύπα 2 δισεκατομμυρίων λιρών στον προϋπολογισμό του «με πολύ λιγότερους επιβάτες να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας».

Αυτή τη φορά, τα μέλη της RMT σε 15 εταιρείες τρένων δεν θα ενταχθούν στο προσωπικό της Network Rail για να μείνουν μακριά από την εργασία. Επειδή όμως εμπλέκονται οι εργαζόμενοι στο σήμα της Network Rail, αναμένεται διακοπή στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Network Rail εξέφρασε αισιοδοξία για την πρόοδο των συνομιλιών.

Το RMT κατέστησε σαφές απόψε ότι δεν συμμερίζεται αυτήν την άποψη.

Ένα σημείο διαμάχης είναι οι αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των ομάδων συντήρησης. Πρόκειται για απώλεια θέσεων εργασίας και το σωματείο διαφωνεί με ορισμένες από τις μεταρρυθμίσεις.

Η Network Rail τα προωθεί τώρα και έχει πει ότι υπάρχει επείγουσα οικονομική ανάγκη να γίνει αυτό. Όμως το RMT το κατηγορεί ότι επιδιώκει να επιβάλει επιζήμιες αλλαγές.

Το σωματείο έχει τώρα ξεκινήσει μια νέα ψηφοφορία η οποία, εάν τα μέλη ψηφίσουν υπέρ, μπορεί να σημαίνει ότι η απεργία θα συνεχιστεί την επόμενη άνοιξη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα