ΑΘΗΝΑ
03:22
|
08.05.2024
Μαλαισιανοί που δούλευαν για λογαριασμό της Μοσάντ απήγαγαν έναν Παλαιστίνιο μηχανικό υπολογιστών για να αποσπάσουν μυστικά κυβερνοασφάλειας της Χαμάς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη σύλληψη ομάδας εκτελεστών που δρούσαν για λογαριασμό των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών της Μοσάντ προχώρησαν τη Δευτέρα οι μαλαισιανές αρχές με την κατηγορία πως εμπλέκονται στην απαγωγή ενός Παλαιστινίου στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της μαλαισιανής εφημερίδας The Straits Times η ομάδα εκτελεστών της Μοσάντ κατάφερε να εντοπίσει δύο Παλαιστίνιους ειδικούς προγραμματιστές, μηχανικούς υπολογιστών, ενώ αποχωρούσαν από κεντρικό εστιατόριο το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Η ομάδα εκτελεστών που δούλευε για λογαριασμό της Μοσάντ αποτελούνταν από τέσσερις Μαλαισιανούς που απήγαγαν τον οδηγό του ΙΧ αυτοκινήτου ενός εκ των δύο Παλαιστινίων, αφήνοντας τον δεύτερο πίσω υπολογίζοντας να τον απαγάγουν αργότερα.

Στη συνέχεια επιχείρησαν να ανακρίνουν μέσω…τηλεδιάσκεψης με πράκτορες της ισραηλινής Μοσάντ που άρχισαν να ανακρίνουν τον Παλαιστίνιο όμηρο θεωρώντας τον γνώστη των συστημάτων κυβερνοασφάλειας της ισλαμικής παλαιστινιακής οργάνωσης, Χαμάς.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, δύο από τους τέσσερις μαλαισιανούς που είχαν αναλάβει τη «δουλειά» για λογαριασμό της Μοσάντ, είχαν αναλάβει να βασανίζουν τον όμηρό τους και άλλοι δύο τον ανέκριναν επί 24ώρου βάσεως.

Το μαρτύριο του Παλαιστινίου που έπεσε στα χέρια της ομάδας των εκτελεστών της Μοσάντ πήρε τέλος χάρη στην κινητοποίηση του συμπατριώτη του που κατάφερε να ειδοποιήσει και να πείσει τις μαλαισιανές αρχές να ξεκινήσουν έρευνα.

Το αραβικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα μετέδωσε πως ο δεύτερος Παλαιστίνιος που δεν απήχθη ήταν «πιο πολύτιμος στόχος» από τον πρώτο ενώ θεωρείται βέβαιο πως εάν έπεφτε στα χέρια των πρακτόρων η μαλαισιανή αστυνομία δεν θα είχε καταλάβει τίποτε.

Ισραήλ και Μαλαισία δεν έχουν συνάψει διπλωματικές σχέσεις, δίχως αυτό ωστόσο να προκαλεί προβλήματα στους διμερείς οικονομικούς και διμερείς δεσμούς.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση θεωρείται μία από τις πολλές των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών σε χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα