ΑΘΗΝΑ
13:07
|
17.05.2024
Ανησυχίες για κίνδυνο πλημμύρας σε περίπτωση που οι ουκρανικές δυνάμεις χτυπήσουν το φράγμα του υδροηλεκτρικού σταθμού Κάκχοβα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τεταμένη είναι τις τελευταίες ώρες η κατάσταση στη Χερσώνα, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως αναμένεται διευρυμένη επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων και οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν εκδώσει έκτακτες προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους της περιοχής.

Τα ρωσικά στρατεύματα απέκρουσαν όλες τις επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια απόπειρας επίθεσης στην περιοχή Χερσώνα, και διατηρείται η αμυντική γραμμή, ανέφεραν οι αρχές της περιοχής, σύμφωνα με το RIA Novosti.

Ο Ρώσος διοικητής της Ολοκληρωμένης Ομάδας Δυνάμεων στην Ουκρανία στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής πριν δέκα ημέρες, δήλωσε, χθες Τρίτη, ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας είχαν πληροφορίες πως το Κίεβο ετοιμάζει μαζική πυραυλική επίθεση στον υδροηλεκτρικό σταθμό Κάκχοβκα, και ευρύτερα χτυπήματα στην περιοχή.

Οι αρχές στην περιοχή σχεδιάζουν να επανεγκαταστήσουν προσωρινά περίπου 50.000-60.000 ανθρώπους από τη δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου στην αριστερή, ή σε άλλες ρωσικές περιοχές, δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής Βλαντιμίρ Σάλντο.

Η κίνηση αφορά στις ανησυχίες για κίνδυνο πλημμύρας σε περίπτωση που οι ουκρανικές δυνάμεις χτυπήσουν το φράγμα του υδροηλεκτρικού σταθμού Κάκχοβκα.

Ο ίδιος αξιωματούχος, ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις, ότι η Ουκρανία είχε συγκεντρώσει τεράστιες δυνάμεις κοντά στο Νικολάγιεφ και το Κριβόι Ρογκ και η απόφαση μετεγκατάστασης των αμάχων θα βοηθήσεις στην κατασκευή μεγάλης κλίμακας αμυντικών οχυρώσεων, ώστε να αποκρουστεί οποιαδήποτε επίθεση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενάντια στην κακοφωνία: H ενδοοικογενειακή βία ως ζήτημα δημόσιας υγείας

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου

Τέσσερις νεκροί από ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν το Τέξας

Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον γυναικοκτόνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα