ΑΘΗΝΑ
02:19
|
28.03.2023
Μπορεί η Τρας να παραιτήθηκε, αφήνει όμως πίσω της παρακαταθήκη απεργοσπαστικό νομοσχέδιο για τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απεργοσπαστικό νομοσχέδιο κατεβάζει το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών παρότι η κυβέρνηση έμεινε ακέφαλη μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας.

Στο νομοσχέδιο που φέρει την ονομασία «Transport Strikes (Minimum Service Levels) Bill» μεθοδεύει την συνέχιση των συγκοινωνιακών υπηρεσιών παρά τις απεργίες με πρόσχημα την ομαλή ζωή των πολιτών ώστε να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στις εργασίες, στα σχολεία, κλπ. Επιστρατεύουν επίσης ως επιχείρημα το κόστος περίπου 100 εκατ. στερλινών που προκάλεσε στην βρετανική οικονομία ο απεργιακός αγώνας χιλιάδων σιδηροδρομικών ως τον Ιούνιο του 2022.

Μεταξύ άλλων τον νομοσχέδιο προβλέπει ποινές στους συνδικαλιστές εφόσον δεν καλύψουν ελάχιστες υπηρεσίες και αριθμό δρομολογίων, ενώ δίνει το λόγο στους εργοδότες να ορίσουν εκείνοι «πόσο προσωπικό χρειάζεται» για να λειτουργήσουν οι γραμμές στη διάρκεια απεργίας. Επίσης ποινικοποιεί την απεργία αφού ορίζει ότι θα χάσουν την προστασία τους από άδικη απόλυση «συγκεκριμένοι» απεργοί εργαζόμενοι  που δεν τους προσδιορίζει.

Έντονη η αντίδραση των συνδικάτων

Το νομοσχέδιο προκάλεσε άμεσα την έντονη αντίδραση του συνδικάτου μεταφορών, RMT. Εκπρόσωπος του συνδικάτου κατήγγειλε πως πρόκειται για σχέδιο ακύρωσης των περισσότερων επιπτώσεων του απεργιακού αγώνα των σιδηροδρομικών «από μία αυταρχική πρωθυπουργό που πασχίζει να κρατηθεί στην εξουσία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπό σφοδρή πίεση ο Νετανιάχου (upd)

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έφθασε το απόγευμα στην Κνέσετ, στο φόντο μαζικών κινητοποιήσεων και πρωτοφανούς γενικής απεργίας, μετά από μια νύχτα οργής.
ΣΥΝΑΦΗ

Εφαρμογή Panic Button κατά της ενδοοικογενειακής βίας

Σεξουαλική κακοποίηση εφήβου στο Ηράκλειο Κρήτης από γνωστό λυράρη

Πενιχρές αυξήσεις προτείνει στους Βρετανούς εκπαιδευτικούς

Πέθανε ο αγωνιστής της αριστεράς, Κώστας Τάτσης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα