ΑΘΗΝΑ
18:29
|
19.05.2024
«Ευαίσθητες» της ισραηλινής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Cellcom έπεσαν στα χέρια της Χαμάς, μέσω Τουρκίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρεις Ισραηλινοί κατηγορούνται πως έστειλαν μεγάλο όγκο «ευαίσθητων» πληροφοριών σε στελέχη της Χαμάς που ζουν στην Τουρκία διευκολύνοντας τα σχέδιά τους για σαμποτάζ του ισραηλινού δικτύου κινητής τηλεφωνίας σε περίπτωση μελλοντικής σύγκρουσης.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν ισραηλινά ΜΜΕ, δύο από τους τρεις κατηγορούμενους (που ζουν όλοι στο βόρειο Ισραήλ) ήταν εργαζόμενοι στην ισραηλινή εταιρία τηλεπικοινωνιών  Cellcom.

Ένας από τους τρεις φέρεται πως για λόγους «ιδεολογικής ταύτισης με τη Χαμάς και τους στόχους της» συνάντησε στελέχη της παλαιστινιακής ισλαμικής οργάνωσης ενώ επισκεπτόταν την Τουρκία το 2020 και το 2021.

Σε κοινή ανακοίνωση της ισραηλινής αστυνομίας, του Γενικού Εισαγγελέα του Ισραήλ και της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας Shin Bet αναφέρεται πως ένας από τους κατηγορούμενους γνωστός σαν «Ρες Αγίν» κατηγορείται πως έδωσε ευαίσθητες πληροφορίες για τις υποδομές τηλεπικοινωνιών του Ισραήλ που γνώριζε στο πλαίσιο της εργασίας του. Στην ίδια ανακοίνωση οι τρεις κατηγορούνται πως «διακύβευσαν την εθνική ασφάλεια κατάφωρα» αν και τα σχέδιά τους ανατράπηκαν από τις υπηρεσίες ασφάλειας.

Η ισραηλινή εταιρία τηλεπικοινωνιών Cellcom εξέδωσε αργότερα ανακοίνωση επισημαίνοντας πως καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις ενέργειες πρώην υπαλλήλων της και πως σήμερα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη διαρροή δεδομένων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κακόβουλα.

Ο Ισραηλινός υπουργός Τηλεπικοινωνιών, Γιοάζ Χέντελ, με αφορμή την υπόθεση ανακοίνωσε πως θα διενεργήσει πλήρη έρευνα ώστε να γίνει αντιληπτό το εύρος αυτής της «σοβαρής υπόθεσης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναγκαστική προσγείωση για τον πρόεδρο του Ιράν κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Το ακροδεξιό Vox της Ισπανίας πραγματοποιεί μαζική συγκέντρωση με ξένους συμμάχους

Οι Ταμίλ της Σρι Λάνκα συμπληρώνουν 15 χρόνια από το τέλος του εμφυλίου πολέμου

Γάζα: Τουλάχιστον 35.456 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από την 7η Οκτωβρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα