ΑΘΗΝΑ
16:08
|
03.05.2024
Δυσκολίες στον διαγωνισμό του 2023 φέρνει η περσινή πρωτιά της Ουκρανίας στον διαγωνισμό και κυρίως η αποχώρηση της Ρωσίας που κάλυπτε τα περισσότερα έξοδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βουλγαρία έγινε σήμερα η τρίτη χώρα  που αποφασίζει να μην συμμετάσχει στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού Γιουροβίζιον, (Eurovision) που θα διεξαχθεί το Μάιο του 2023 στο Λίβερπουλ, για οικονομικούς λόγους.

Ανάλογες αποφάσεις πήραν πριν μερικές βδομάδες το Μαυροβούνιο και η Βόρεια Μακεδονία καθώς οι Βρετανοί διοργανωτές του διαγωνισμού και δη το βρετανικό δίκτυο BBC επιβεβαίωσαν πως ζητήθηκε από μερικές χώρες αύξηση της συνδρομής προκειμένου να καλυφθεί το κενό που αφήνει η απουσία της Ρωσίας η οποία και κάλυπτε οικονομικά ένα σεβαστό ποσό από το κόστος της εκάστοτε διοργάνωσης.

Το συνολικό κόστος συμμετοχής όλων των εμπλεκόμενων ραδιοτηλεοπτικών φορέων κανονικά ανέρχεται σε περίπου 5 εκατομμύρια λίρες, αλλά το ακριβές ποσό που πληρώνει κάθε συμμετέχων δε δημοσιοποιείται.

Κατά τα έως τώρα δεδομένα, στον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον το 2023 θα συμμετάσχει ο μικρότερος αριθμός χωρών (37) από εκείνον του 2014 στην Κοπεγχάγη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πακιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο

Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: Από δύο μηχανές παρασύρθηκε η ηλικιωμένη

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα