ΑΘΗΝΑ
16:09
|
27.04.2024
Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολούθησαν όλοι και με την απελευθέρωση της Ενέργειας και με την "πράσινη ανάπτυξη" τόνισε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η ακριβή Ενέργεια δεν είναι ούτε φυσικό φαινόμενο ούτε αποκλειστική συνέπεια του πολέμου του Πούτιν. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολούθησαν όλοι και με την απελευθέρωση της Ενέργειας και με την “πράσινη ανάπτυξη” και συνολικά της πολιτικής της ΕΕ» τόνισε σήμερα μεταξύ άλλων ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας επισκεπτόμενος τη φαρμακοβιοηχανία «Boehringer Ingelheim» στο Κορωπί.

«Λέμε ότι πραγματική ανακούφιση για το λαό δεν μπορεί να υπάρξει, αν δεν υπάρξει σύγκρουση με τις δεσμεύσεις της ΕΕ και τους στόχους του κεφαλαίου» πρόσθεσε στη συνέχεια εξηγώντας την αντιπρόταση του ΚΚΕ στα ενεργειακά:

  • Αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών, όπως είναι ο λιγνίτης, χωρίς τις επιβαρύνσεις του εμπορίου ρύπων.
  • Επέκταση των μεγάλων υδροηλεκτρικών σταθμών με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες.
  • Αξιοποίηση και των ΑΠΕ, της γεωθερμικής ενέργειας και των υδρογονανθράκων που δεν θα παραδίδονται σε ιδιώτες και τα κέρδη τους αλλά θα είναι «κοινωνική ιδιοκτησία».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε στη συνέχεια πως «πραγματική ανακούφιση» για το λαό σημαίνει ταυτόχρονα:

  • Ουσιαστική αύξηση των μισθών.
  • Κατάργηση των έμμεσων φόρων στα καύσιμα.
  • Αποχώρηση από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας που στην ουσία επιβαρύνουν τον λαό μας.

«Όταν μιλάμε στους εργαζόμενους μιας επιχείρησης όπως αυτή εδώ, ξέρουμε καλά πως μιλάμε σε εργαζόμενους που μαζί με την ανάγκη της σταθερής δουλειάς, του μισθού, των εργασιακών δικαιωμάτων που δεν είναι κατοχυρωμένα, είναι και η ανάγκη να έχουν τα παιδιά μια σωστή μόρφωση, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνετε ένα σκασμό λεφτά για φροντιστήρια, όπως επίσης να μπορεί να έχει όλη η οικογένεια πρόσβαση σε ένα σύγχρονο και δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας και τέτοιο δεν υπάρχει, παρά την εμπειρία της πανδημίας που μας γονάτισε» είπε στη συνέχεια.

Για την κακοποίηση της 12χρονης

Αναφερόμενος στην εφιαλτική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης στον Κολωνό, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως δεν θα πρέπει να συμβιβαστούμε με μία «κοινωνία που γεννά τέρατα, που όλα πουλιούνται κι αγοράζονται, ακόμα και ένα μικρό παιδί, με μια κοινωνία στην οποία υπάρχουν εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι, βιαστές και βιαζόμενοι, εκβιαστές και εκβιαζόμενοι».

Και συνέχισε:

«Δε θα συμβιβαστούμε με ένα κράτος το οποίο είναι γρήγορο και αποτελεσματικό όταν πρόκειται να προστατέψει τα κέρδη των καπιταλιστών, αλλά είναι ανύπαρκτο, γυμνό από υποδομές, κοινωνικές υπηρεσίες όταν πρόκειται να προστατέψει μικρά παιδιά για να μην πέφτουν στα χέρια αυτών των τεράτων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα