ΑΘΗΝΑ
20:07
|
17.05.2024
Για εκστρατεία παραπληροφόρησης προκειμένου να πληγούν ταυτόχρονα Ρωσία και Ιράν, έκανε λόγο ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι δυτικοί ισχυρισμοί για εξαγωγές μη επανδρωμένων αεροσκαφών από το Ιράν στη Ρωσία δεν αποτελούν παρά ένα ακόμη παράδειγμα παραπληροφόρησης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολυάνσκι.

«Γινόμαστε μάρτυρες ενός ακόμα γύρου της εκστρατείας παραπληροφόρησης από τις δυτικές αντιπροσωπείες, καθώς έθεσαν στο Συμβούλιο το θέμα των UAV που φέρεται να χρησιμοποιεί η Ρωσία στην Ουκρανία», δήλωσε ο διπλωμάτης μετά τις κλειστές διαβουλεύσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το θέμα.

«Ο στόχος των δυτικών συναδέλφων μας είναι ξεκάθαρος: Προσπαθούν να χτυπήσουν δύο στόχους ταυτόχρονα, επινοώντας ένα τεχνητό πρόσχημα για να ασκήσουν πίεση ταυτόχρονα στη Ρωσία και στο Ιράν», πρόσθεσε.

Χθες, οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία έθεσαν το ζήτημα της φερόμενης προμήθειας τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών από το Ιράν στη Ρωσία κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Εκφράσαμε την πολύ σοβαρή ανησυχία μας για το ότι η Ρωσία προμηθεύεται αυτά τα UAVs από το Ιράν», τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, σε ανακοίνωση Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. «Έχουμε πλέον άφθονες αποδείξεις ότι αυτά τα UAVs χρησιμοποιούνται για να χτυπηθούν άμαχοι και πολιτικές υποδομές κρίσιμης σημασίας», πρόσθεσε.

Το Ιράν αρνείται ότι προμήθευσε μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136 στη Ρωσία, ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως δεν έχει καμία πληροφορία για την χρήση τους. «Χρησιμοποιείται ρωσικός εξοπλισμός με ρωσικά ονόματα», τόνισε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με κλείσιμο της πόρτας στην Ε.Ε. απειλεί τα Σκόπια ο Μητσοτάκης

Ο Σάντεθ θα καθυστερήσει την αναγνώριση της Παλαιστίνης

Στην Ελλάδα τη Δευτέρα 20/5 ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου

Όρμπαν: Μεταξύ ζωής και θανάτου ο Ρόμπερτ Φίτσο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα